Kommersiell produktchef / projektledare till Svenska Stadsnätsföreningen

Vi söker dig som vill arbeta med Sveriges hetaste utveckling inom nät och bredband. I rollen som kommersiell produktchef projektleder du olika spännande initiativ gällande de svenska stadsnätens utveckling.

Om företaget

Svenska Stadsnätsföreningen är en oberoende bransch- och intresseorganisation för Sveriges stadsnät. De organiserar 160 stadsnät som täcker närmare 190 kommuner och 135 leverantörer av tjänster och utrustning inom bredbandsområdet. Föreningen företräder därmed en absolut majoritet av de aktörer som aktivt investerar i ny modern infrastruktur för bredband i Sverige. Stadsnätsföreningen arbetar för att stödja medlemmarna att skapa öppna framtidssäkra stadsnät.

Föreningens strategi omfattar tre områden: Kunskapslyftet, Nät i världsklass och Tillsammans. Genom Kunskapslyftet värnar man om stadsnätens intressen genom lobbyverksamhet, utbildning och information till diverse befattningshavare. Nät i världsklass fokuserar mot lagar och regler samt avtal och verktyg, där man bland annat tar fram mallar och strukturer för de branschgemensamma regelverk som finns. Utöver det tillhandahåller man ett digitaliserat avtalssystem, CESAR, som används av hela branschen. Slutligen arbetar föreningen inom området Tillsammans för att skapa regional samverkan mellan stadsnäten och man arrangerar varje år två stora konferenser för ökad kompetensutveckling inom branschen.

Svenska Stadsnätsföreningen grundades för 18 år sedan och idag finns det stadsnät i 200 av 290 svenska kommuner. Sverige ligger i fronten globalt när det kommer till bredbandsanslutning och har tack vare bra konkurrens även bland de lägsta priserna i världen.


Arbetsuppgifter

I rollen som kommersiell produktchef får du möjlighet att jobba mitt i Sveriges hetaste utveckling tillsammans med ett dedikerat och högpresterande team. Du arbetar tätt ihop med den tekniska produktchefen med fokus på projektledning och förhandling inom området "Nät i världsklass".

Din uppgift blir att ta ansvar för de branschavtal som finns inom området, till exempel för leverans av fiberaccess. Du ansvarar också för den löpande dialogen och kravställningen mot underleverantörerna samt förhandlar med olika branschaktörer. När nya lagar uppkommer är du med och tar fram underlag för stadsnäten – mycket i dialog med medlemmarna.

Som kommersiell produktchef är du också inblandad i utbildningar och konferenser. Du identifierar utbildningsbehov och genomför även till viss del utbildningar själv.

Tjänsten kommer att innebära en del resor.


Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

• Högskoleutbildning
• Flerårig erfarenhet av projektledning inom IT/telekom
• God förståelse för modern IT och utpräglat systemtänk
• Svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Vi söker dig med breda kunskaper och erfarenhet av projektledning inom IT/telekom. Du är kommunikativ och drivande i förhandlingar och dialoger med branschens aktörer, samt starkt självgående i ditt arbete. Här får du möjlighet att arbeta i en flexibel och ledande roll, dock utan personalansvar.

 

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

 

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Länk för att söka tjänsten