Allente och Kalejdo utökar sitt samarbete med konkurrenskraftiga kollektiva tv-paket på Kalejdos plattform

2 februari 2022

Allt fler bostadsbolag och bostadsrättsföreningar efterfrågar lösningar där de kan få ta del av såväl Allentes kollektiva tv-paket som Kalejdos flexibla lösning med öppen box och integrerade boende- och IoT-tjänster. Som ett svar på detta har företagen, som samarbetat i många år, tagit fram två kollektiva tv-paket på Kalejdos plattform.

Nyhet från Kalejdo: 

Det ena paketet kallas Grund och består av 15 kanaler. Det andra paketet kallas Mellan och består av 49 kanaler.

Paketen börjar levereras den 1 april 2022 men kan redan nu beställas från Allente eller Kalejdo. Tillsammans med tv-paketen kan man också beställa Kalejdos övriga tjänster som tex. meddelande-, informations- och energispartjänster samt IoT-tjänster som exempelvis kollektiva larm, smarta-hem och anhörigtjänster. Kalejdo levererar också ett flertal prop-tech-tjänster för fastighetsägare.

 

Kanalpaketen

Grund-paketet, 15 kanaler: 

Pressmeddelande_Kalejdo_1.jpg

Mellan-paketet, 49 kanaler: 

Pressmeddelande_Kalejdo_2.jpg

 

Om Allente

Allente är en nordisk tv-distributör som erbjuder tv-lösningar av hög kvalitet via satellit och bredband till över en miljon kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man även bredbandslösningar, utan tv-paket. Företaget grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Företaget har huvudkontor i Stockholm och Oslo, VD är Jonas Gustafsson. Företaget ägs 50/50 av Telenor Group och NENT Group.

 

Om Kalejdo

Kalejdo Bredband AB verkar som operatör av öppna egenutvecklade tjänsteplattformar för tv-baserade tjänster och boendetjänster samt för IoT, smarta hem och välfärdstjänster. Kalejdo har ca 60 000 tv och IoT-kunder.