Årets vinnare på Kvalitetsmässan 2019

Sollentuna kommun, Lidingö stad, Region Gävleborg och Västra Götalandsregionen har samtliga tilldelats prestigefyllda utmärkelser på årets upplaga av Kvalitetsmässan.

Nyhet från Sveriges Kommuner och Landsting:

På tisdagskvällen presenterades de fyra vinnarna som utmärkt sig inom allt från innovativa lösningar till framgångsrika utvecklingsprojekt i kommuner och regioner på Kvalitetsmässans gala i Göteborg. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har tillsammans med en rad andra aktörer ingått i juryn för de olika utmärkelserna.

Sollentuna kommun utsågs till Sveriges KvalitetsKommun 2019 och är därmed den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Utmärkelsen fick Sollentuna bland annat för att kommunen har ett fungerande samspel mellan politiker och tjänstepersoner och ett tydligt styrsystem.

Utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun tilldelades Lidingö stad för att i ord och handling ha visat att det går att balansera effektivitet och innovation. Juryn motiverar priset med att Lidingö stad höjer servicen och kvaliteten samtidigt som kommunen sparar på energin, klimatet och skattemedlen.

Region Gävleborg tog emot SveaPriset, som belönar innovationer som bidrar till effektivitet och kvalitet inom vård och omsorg. Regionen tilldelades utmärkelsen för appen Hipr, som hjälper ungdomar med ADHD-diagnos att sköta sin medicinering.

Slutligen kammade Västra Götalandsregionen hem GötaPriset 2019, för att regionen genom att tänka nytt har fått bort stuprören i organisationen och därmed kunnat erbjuda en snabbare och närmare vård för invånarna i Fyrbodal.

– Det är glädjande att se att det pågår så mycket utvecklingsarbete i våra kommuner och regioner som förbättrar både kvaliteten och servicen på välfärden. Jag hoppas att det här också kan ge inspiration till andra att undersöka om arbetssätten och innovationerna kan bidra till ökad kvalitet i deras organisationer, säger Staffan Isling, vd på Sveriges Kommuner och Landsting.

kvalitetsmassan_2019.jpg

Västra Götalandsregionens Samverkande sjukvård tog hem GötaPriset 2019. På bilden (fr v): prisutdelare Staffan isling, vd SKL, Maria Klingberg och Lena Olsson, Västra Götalandsregionen. Foto: Johanna Herbst. 

 

Kontaktperson:
Henrik Edman, direktör, Kvalitetsmässan
Tfn: 070-521 10 66,
E-post: henrik.edman@kvalitetsmassan.se