Arkena Nordics utser ny VD

Mats Victorin blir ny VD för IP-Onlys senaste förvärv, streamingföretaget Arkena Nordics.

Pressmeddelande från IP-Only:

– Genom att utse Mats Victorin till ny VD för Arkena Nordics förstärker vi bolaget och får ett större fokus på tillväxt och kommersiell utveckling, säger Henrik Ringmar, VD för IP-Only och ny styrelseordförande för Arkena Nordics.

Mats Victorin var tidigare VD för bredbandslösningsföretaget Tilgin AB. Innan dess var han nordisk VD för medtech-bolaget Tunstall AB efter en rad ledande befattningar på Ericsson.

- Arkena, tidigare Qbrick, har lång erfarenhet av avancerad videodistribution genom sina väletablerade CDN- och OVP-lösningar. Med Arkenas uppdaterade produktportfölj får IP Only-koncernen en komplett plattform för ytterligare intensifierad tillväxt inom internet-distribuerade streamingtjänster. Synergierna mellan bolagen, såväl tekniskt som på kundsidan borgar för en mycket positiv utveckling, säger Mats Victorin.

IP-Only har under lång tid levererat affärskritiska kommunikationstjänster till mediaföretag och just nu växer marknaden för tjänster som levereras över Internet kraftigt och omfattar nu i stort sett alla branscher.

Mats Fredriksson, tidigare VD för Arkena Nordics kommer att fortsätta som COO med fokus på integrationsarbetet av de båda verksamheterna.