Bjäre Kraft får stöd för fortsatt utbyggnad av fiber

18 november 2021

Hälften av det stöd Post- och telestyrelsen har att dela ut under 2021 till bredbandsutbyggnad på landsbygden, är nu beslutat. Bjäre Kraft har beviljats stöd till ett område på Bjärehalvön.

Nyhet från Bjäre Kraft: 

Under 2021 har Post- och telestyrelsen (PTS) närmare 1,6 miljarder kronor att dela ut till stöd för bredbandsutbyggnad på Sveriges landsbygd. De har hittills tagit beslut om hur hälften av stödet ska fördelas. Bjäre Kraft har ansökt om stöd till 17 projektområden i kommunerna Klippan, Båstad och Ängelholm och har hittills blivit godkänt för stöd till projektområde Ranarps Landsbygd, som ligger väster om Förslöv i Båstad kommun.

- Vi är mycket glada för nyheten att vi har blivit beviljade 2,9 miljoner kronor för att bygga ut fiber i trakten kring Ranarp. Lägger jag detta område till redan beslutad utbyggnad på landsbygden i Båstad kommun, som vi själva kommer att utföra helt på marknadsmässig grund, så ska vi bygga nästan 300 fiberanslutningar på Bjäres landsbygd de närmaste åren, berättar Alexander Hansson, chef för bredbandsnät på Bjäre Kraft.

Bjäre Kraft kommer att ta kontakt med boende i området i början av 2022 för information och avtalsskrivning och planerar för att fiberutbyggnad i området ska kunna starta i senare delen samma år.

Innan 2021 är slut ska PTS ha fördelat återstående stöd för år 2021.

- Konkurrensen om stödmedlen är väldigt stor, men vi hoppas förstås att vi ska få ytterligare något eller några projekt beviljat för stöd. Jag skulle gärna se att vi får möjlighet att starta fler fiberprojekt i de kommuner som är vårt verksamhetsområde, avslutar Alexander Hansson.

 

Ytterligare information

Lollo Stahl-Flemark, pressansvarig kommunikatör
Telefon: 0431-44 99 02
E-post: lollo@bjarekraft.se