Corporate Fiber tecknar avtal med Klövern om fiberinfrastruktur och 5G förberedelse

Klövern uppgraderar utvalda fastigheter med modern fiberinfrastruktur för att bygga en ambitiös digital strategi omfattande hyresgästers kommunikation, egen fastighetsstyrning och kommande 5G inomhusnät med hjälp av Corporate Fiber.

Nyhet från Corporate Fiber:

Klövern har tecknat ett ramavtal med Corporate Fiber om att installera och operera säkra, robusta fiberfastighetsnät med hög tillgänglighet för fastighetsägarens hyresgäster samtidigt som fastigheterna förbereds för kommande behov av mobilnätstäckning av 5G inomhus.

- Det är en självklarhet för Klövern att tekniskt ligga i framkant. En modern digital infrastruktur är en förutsättning för Klövern i vår ambition att skapa attraktiva och hållbara miljöer för företag, individer och samhälle, säger Kristian Karlsson, Teknisk chef på Klövern.

En stor del av den kommande mobila 5G utbyggnaden kommer ske inne i fastigheterna. Detta för att kunna garantera operatörsneutral täckning med god kvalitet till alla användare i fastigheten och med de fördelar som 5G-tekniken för med sig. Via avtalet med Corporate Fiber får Klövern tillgång till den samlade internationella spjutspetskompetens inom 5G, som Corporate Fiber knutit till sig i form av samarbete med Ericsson, och unika 5G experter som Ulf Ewaldsson, nätchef med ansvar för 5G utbyggnad på T-Mobile i USA, tidigare CTO på Ericsson, och Fredrik Tufvesson, professor i radiosystem och 5G teknologi vid Lunds Tekniska Högskola.

- Genombrottsorder med ett av Sveriges största fastighetsbolag. Vi ser verkligen fram emot, att leverera fiberinfrastruktur för dagens och framtidens digitala tjänster. Klövern är mycket insiktsfull i kopplingen mellan fibernätet, effektiv fastighetsstyrning och 5G, säger Christian Wictorin, Affärschef på Corporate Fiber.

 

Om Corporate Fiber

Corporate Fiber bygger, äger och opererar fibernät i kommersiella fastigheter. Robust, pålitligt, kostnadseffektivt. Datadrivet, högpresterande, IoT-vänligt och redo för 5G. Vi sätter med vår lösning fastighetsägaren och hyresgästerna i centrum och till våra kunder räknas flera av Sveriges största fastighetsbolag. Corporate Fiber backas av kapitalstarka och ledande investerare inom finans och fastigheter. Läs gärna mer på www.corporatefiber.se.