Dala Energi Fibernät bygger framtidssäkert fibernät till Skoglunds Fastigheter

Fastighetsbolaget Nils Skoglund AB väljer Dala Energi Fibernät för anslutning av ca 500 lägenheter i Leksand och Rättvik. Avtalet ger hyresgästerna tillgång till marknadens bredaste tjänsteutbud via Qmarket.

- Vi har valt Dala Energi Fibernät som leverantör av fiber. De har erbjudit oss en konkurrenskraftig helhetslösning, där man tar ansvar hela vägen från projektering, via utförande till driftsättning. Att Dala Energi, liksom Skoglunds, är ett lokalt bolag som värnar om bygdens framtid ser vi som ett extra plus, berättar Stefan Persson, projektledare på Skoglunds.

Fastighetsbolaget moderniserar nu sitt bestånd och genom avtalet med Dala Energi Fibernät erbjuds hyresgästerna ett snabbt och framtidssäkert fibernät ända in i lägenheterna. Via beställningsportalen Qmarket finns marknadens bredaste tjänsteutbud inom bredband, digital-tv och telefoni. Dala Energi Fibernät står för installation och anslutning av fiberkabel och all teknisk utrustning som behövs. Utbyggnaden av fibernätet i fastigheterna kommer att påbörjas snarast och beräknas vara klart i mars/april 2017.

Dala Energi Fibernät ökade antalet fiberavtal kraftigt under 2015 och det är en trend som fortsätter in på detta år. Samtidigt har organisationen trimmats samman av den stora ökningen.

- Att Leksands största fastighetsägare väljer vårt fibernät är en strategiskt viktig affär som stärker oss i vår fortsatta utbyggnad. Vi är stolta över att Skoglunds Fastigheter valde Dala Energi Fibernät och vi är också glada över att två lokala företag samarbetar för bygdens framtid”, berättar Henrik Bernhardsson, chef affärsenhet Fibernät.

 

Henrik Bernhardsson, Chef affärsenhet Dala Energi Fibernät. 0247-738 87

Stefan Persson, Projektledare, Skoglunds Fastigheter. 0247-25 60 07

Kent Byman, Marknadschef Dala Energi, 076-525 49 49

 

Dala Energi-koncernen har till uppgift att äga och driva infrastruktur för produktion och distribution av el och värme samt kommunikationslösningar. Vi omsätter drygt 249 Mkr och har ca 33 000 kunder. I vår vision vill vi vara en drivkraft för bygdens utveckling och aktivt bidra till en minskad miljöpåverkan. Vi vill att våra kunder, partners och leverantörer uppskattar oss för vårt affärsmässiga och värdeskapande arbetssätt. Våra aktieägare är idag över tre tusen privata ägare och tre kommuner; Leksand, Rättvik och Gagnef.