David Mothander blir ny förbundsdirektör för IT&Telekomföretagen

David är jurist och arbetar idag som Nordic Policy Counsel på Google, där han ansvarar för policyfrågor. David har lång erfarenhet av IT- och telekombranschen, som bland annat regulatoriskt ansvarig på teleoperatören 3 men också som juridisk rådgivare på Post- och telestyrelsen, PTS.

- Jag är mycket glad över att kunna välkomna David till oss som ny förbundsdirektör till IT&Telekomföretagen. David kommer med sin bakgrund och sitt gedigna branschkunnande kunna fortsätta arbetet med att utveckla IT&Telekomföretagen, säger Anna-Karin Hatt VD Almega.

- Vi är en relativt ung bransch som hela tiden är under stark förändring. Med David som ny förbundsdirektör får vi en kraft som har en mycket bred erfarenhet från både IT och Telekom och från arbetsgivar- och branschfrågor. Han har förmågan att kunna driva viktiga frågor för att stärka och utveckla branschen och vårt bidrag till samhällets utveckling, säger Staffan Hanstorp ordförande i IT&Telekomföretagens styrelse.

- IT&Telekomföretagen och dess medlemmar är en stark kraft och en viktig röst i den digitaliserande omvälvning av hela vårt samhälle, inklusive arbetsmarknaden, som just nu pågår. Jag är stolt och mycket glad över att ha fått förtroendet att få företräda medlemmarna och leda organisationens arbete, säger David Mothander.

David tillträder som förbundsdirektör senast den 1 april 2017 och efterträder då Anne-Marie Fransson som varit förbundsdirektör för IT&Telekomföretagen de senaste tio åren. Anne-Marie kommer att fortsätta sin tjänst som vice VD för Almega.