Eltel och Optopro Solutions stärker samarbetet på den finska marknaden

Eltel Finland och Optopro Solutions har tecknat ett avtal om att samarbeta för att förbättra användningen av digitala verktyg i kabelprojekt. Eltel kommer att representera Optopro på den finska marknaden och agera som en exklusiv agent inom kraftindustrin och icke-exklusiv agent inom telekomindustrin. Detta innebär samarbete inom områden som försäljning, utbildning, support och marknadsföring.

- Vi ser detta som en möjlighet som gynnar hela branschen och moderniserar sättet att arbeta. Vi inledde samarbetet med Optopro för två år sedan i några av våra fiber-projekt. Bra resultat och erfarenheter hjälpte oss att utöka lösningen till vår elkraftverksamhet, säger Erno Lehto, chef för Digital Transformation på Eltel Finland.

- Det här är en fantastisk möjlighet för oss att utvecklas på den finska marknaden. Vi ser en stor möjlighet att expandera i den finska kraftindustrin. Detta betyder också att våra befintliga och framtida kunder inom telekomindustrin kommer att uppleva stöd och utbildning på hög nivå från lokala proffs. Jag är stolt över att ha denna affärsrelation med en internationell aktör som Eltel och jag är säker på att detta är viktigt steg för vår europeiska expansion , säger Petri Ruotsalainen, VD, Optopro Solutions AB.

För mer information:

Erno Lehto, chef för digital transformation, Eltel Networks Oy
Tel. +358 40 311 2379, erno.lehto@eltelnetworks.com
Petri Ruotsalainen, VD, Optopro Solutions AB
Tel. +46 70 683 1787, petri@optopro.se

 

Om Eltel

Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk - Infranät - inom segmenten Power, Kommunikation och andra, med verksamhet i hela Norden, Polen och Tyskland. Eltel tillhandahåller ett brett, integrerat utbud av tjänster från underhålls- och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en mångsidig kontraktsportfölj och en växande kundbas för stora nätägare. År 2018 omsatte Eltel en omsättning på 1,2 miljarder euro. Det totala antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 7 000. Eltel AB är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 2015.

Om Optopro

Optopro Solutions AB är ett svenskbaserat programvaruföretag som tillhandahåller mjukvaruprodukter för projekt- och kvalitetsstyrning inom telekom- och kraftindustrin.