Fiberutbyggnaden ökar takten i Värmland – IP-Only storsatsar i regionen

I Filipstad har över 90 procent av medborgarna på landsbygden möjlighet att ansluta sig till fibernätet, fyra områden i Kristinehamn är byggstartade och nätet i Vålösundet samt Björneborg är redan färdigbyggda.

Pressmeddelande från IP-Only:

– I flera områden återstår nu det viktiga – att beställa. Det blir inte billigare än det är nu, säger Catarina Östling, stadsnätschef Värmland på IP-Only.

Fiberoperatören IP-Only kan i dag meddela att nära 100 procent av de boende på landsbygden har fått erbjudande om fiberanslutning i de tre kommunerna Filipstad, Kristinehamn och Storfors.

– Det vi ser i Värmland är digitalisering när den är som finast – gränser mellan stad och landsbygd suddas ut när digitala jämlikheten breder ut sig. Få saker är roligare i mitt arbete än när jag ser landsbygden få samma möjligheter som städerna, säger Malin Karlzén, regionchef väst, IP-Only.

I Filipstad har 94 procent av alla fastboende på landsbygden fått erbjudande om fiberanslutning och i nästa vecka påbörjas utbyggnaden av nätet i Asphyttan.

I Kristinehamn har byggnation av stamnätet såväl söder som norr byggts ut enligt plan. Fyra områden i kommunen är sedan en tid byggstartade.

I Storfors pågår stamnätsutbyggnaden och utöver detta är Vålösundet och Björneborg tätort färdigbyggda vad gäller fibernätet.
Givet att tillståndsprocessen utförs effektivt kan ytterligare områden i Filipstad, Kristinehamn och Storfors bli aktuella för nätutbyggnad under 2018.

– Vi ser ett enormt intresse vilket naturligtvis är glädjande inte minst för skola, vård och affärsliv vilka alla är intresserade av snabb infrastruktur för framtida lösningar. I flera områden återstår nu det viktiga – att beställa. Ju fler som beställer desto snabbare kan vi bygga ut fibernätet. Och det blir inte billigare än det är nu, säger Catarina Östling, stadsnätschef Värmland, IP-Only.
För att bygga ut fibernätet ekonomiskt ansvarsfullt krävs det att cirka 60 procent av hushållen beställer fiberuppkoppling.

 

Om IP-Only
IP-Only är en svensk internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se