Flens kommun och IP-Only i unikt samarbete för utbyggnad av fiberNy sida

IP-Only miljardinvesterar på fiberutbyggnad i hela Sverige och har nu tecknat ett samarbetsavtal med Flens kommun. Målsättningen är att IP-Only, Flens kommun och fiberföreningar ska få fiber utbyggt till närmare 4 500 fastigheter.

Pressmeddelande 2016-06-20, IP-Only

– Det här ser vi som en viktig del i arbetet för att förverkliga vår vision. I Flens kommun ska det vara enkelt att bo, verka och leva. Vi är glada över att vi med ett sådant här samarbete kommer att kunna erbjuda alla att ta del av den digitala utvecklingen i såväl tätort som landsbygd. För oss är det viktigt att alla får samma förutsättningar, säger Jan-Erik Larsson, (S) kommunstyrelsens ordförande.

– IP-Only och byNet ser samarbetet med Flens kommun och fiberföreningarna som mycket positiv då det skapar ökade möjligheter för alla att få fiber till en solidarisk prissättning oavsett vart man bor i kommunen. Utbyggnaden i Flen ligger i linje med vår nationella strategi för fiberutbyggnad som bland annat innehåller investeringsplaner motsvarande 15 miljarder kronor fram till 2020, säger Mats Olofson, Senior affärsvecklare på IP-Only.

Samarbetsavtalet som Flens kommun tecknar med IP-Only innebär att parterna tar ett gemensamt ansvar tillsammans med fiberföreningarna. Det kommer att göra det möjligt att erbjuda fiber till alla i kommunen. Därmed överträffar detta regeringens bredbandsmål (100 Mbit/s eller mer till 90 procent senast år 2020). Arbetet omfattar fortsatta investeringar i kommunens stamnät. Fiberutbyggnaden som IP-Only kommer att erbjuda omfattar villor, fritidshus, flerbostadshus, offentliga och kommersiella fastigheter i både tätorter och landsbygd i Flens kommun. Totalt rör det sig om närmare 4 500 fastigheter.

 

För ytterligare information:

Cecilia Eklund, presskontakt IP-Only, cecilia.eklund@ip-only.se, 070-566 38 88

Maria Eriksson, kommunikatör Flens kommun, maria.eriksson@flen.se, 0157-43 00 04