Gigacom förvärvar 2 Wave Systems

Gigacom AB, ett teknikhandelsbolag inom Addtechkoncernen, har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i 2 Wave Systems (2Wave).

Pressmeddelande från Gigacom:

2Wave är ett teknikhandelsbolag som tillhandahåller fiber- och koppar- testinstrument med tillbehör för tele- och datanätverk, konsulting och utbildning. Bland företagets kunder finns nätägare, installatörer, entreprenörer och telekombolag. 2Wave har 2 anställda och omsätter cirka 16 MSEK.

 – 2Wave representerar ledande leverantörer inom sina produktområden och har en stark position på den svenska marknaden. Joachim Hauser och Hans Svensson som idag driver verksamheten har lång erfarenhet och hög kompetens inom testning, mätning och övervakning av fiber- och kopparnät. I samband med förvärvet tar Gigacom ännu ett steg framåt i utvecklingen. Vi har bästa förutsättningar att erbjuda kunder och samarbetspartners en ännu bredare kunskap och produkter inom mätningar på de nät som blir viktigare och viktigare för samhällets funktion. Vi stärker helhetserbjudandet mot marknaden, säger Kenth Sandgren, VD för Gigacom AB.

 – Med Gigacom som ägare kommer vi bli en starkare samarbetspartner. Vi ser fram emot att tillsammans med våra nya kollegor ännu bättre supporta våra kunder, säger Joachim Hauser, vd på 2 Wave Systems.
 

2Wave har ett starkt partnerskap med marknadsledande VIAVI Solutions och dessutom agenturer för bland annat Oscilloquarts, Greenlee och Copper Mountain. Då Gigacom AB sedan tidigare har etablerat samarbete med VIAVI Solutions kommer förvärvet stärka partnerskapet ytterligare.

 – Gigacom AB tar nu en unik position på marknaden som det enda bolag som erbjuder allt material för byggnation av fibernät såväl som utrustning för utförandet, med verktyg, fibersvetsar och mätutrustning för kontroll, både vid installation och service/reparationer och för test och övervakning av kommunikationen i drift, avslutar Kenth Sandgren.

För mer information kontakta:
Kenth Sandgren, Gigacom AB                                                Joachim Hauser, 2 Wave Systems
+46 70 337 02 01                                                                       +46 70 519 87 53
kenth.sandgren@gigacom.se                                               joachim.hauser@2wave.se