GothNet bygger accessnät till 3 Sverige

Göteborg Energis dotterbolag GothNet har fått förnyat förtroende att leverera fiberinfrastruktur till 3 Sverige i Göteborg under nästkommande femårsperiod. Det uppskattade ordervärdet är 14 miljoner kronor under fem år.

Pressmeddelande från Gothnet

– Det var hård konkurrens om denna affär och därför är det extra roligt att 3 Sverige som bygger nätet, väljer att samarbeta med oss. Med den nya designen får kunden ytterligare förbättrad tillgänglighet och ökad bandbredd säger Patrick Backelin kundansvarig på GothNet.

– Samarbetet med GothNet ger oss fortsatta möjligheter att leva upp till den allt ökade efterfrågan på mobil kommunikation i samhället. Kunderna kräver hög kapacitet och tillgänglighet och det driver oss att fortsätta investera i vårt nät säger Maria Jonsson, Nätchef på 3 Sverige

– Vi är mycket stolta och glada över förtroendet från 3 Sverige. Med denna strategiska affär fortsätter vi att investera i en bred helt operatörsobunden infrastruktur. Ett stadsnät som ska hjälpa till att minska avståndet mellan människor och säkerställa ett mer hållbart samhälle, säger Sofia Söder VD på GothNet.

GothNet AB, Göteborgs oberoende och neutrala stadsnät, är ett helägt dotterbolag till Göteborg Energi AB.