IP-Only etablerar sig i Ale genom förvärv av Ale kommuns fibernät

Fibernätsoperatören IP-Only miljardsatsar på utbyggnad av fiber runt om i landet.

Ale kommun är en del av den miljardsatsning nationellt där IP-Only gör en bred satsning nationellt för att bygga ut ett öppet och neutralt fibernät till företag, villor, flerbostadshus och andra fastigheter.
Som en del av denna satsning förvärvar IP-Only fiberinfrastrukturen i Ale kommun genom uppköp av Ale kommuns fibernät. Förvärvet medför att IP-Only ökar takten på sin pågående fiberutbyggnad i kommunen, vilket innebär att fler hushåll får erbjudande om att ansluta sig till IP-Onlys öppna och neutrala fiberinfrastruktur.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av fibernätet i Ale kommun. Genom förvärvet kan vi nu ytterligare öka upptagningsområdena för vår utbyggnad av ett snabbt och säkert fibernät. Satsningen innebär att hushållen kommer att få tillgång till Bredband, TV och telefoni av bästa kvalitet, säger Martin Andersson, Affärsutvecklare region Väst IP-Only.

– Fiberutbyggnaden är väldigt viktig för Ale kommuns utveckling. Genom samarbetet med IP-Only kommer Ale kommun att nå regeringens bredbandsmål om 90-procents täckning senast 2020. Efterfrågan för fiber är stort i kommunen och det är glädjande att vi genom IP-Only kan möta detta behov hos invånare och företag, säger Christina Larsson som är IT- chef, Ale kommun.

För ytterligare information

Cecilia Eklund, presskontakt IP-Only Tel: 0705-663 888, e-post: cecilia.eklund@ip-only.se