Ip-Only lanserar jourhavande IT-chef

Undersökningar visar extremt låg it-kunskap i Almedalen – fyra procent av it-cheferna är där och de medverkar i endast sju procent av digitaliseringsevenemangen. Därför lanseras nu Jourhavande it-chef – en gratis resurs till Almedalspaneler som saknar relevant teknikkunskap.

Pressmeddelande från IP-Only:
– Digitaliseringen är alldeles för viktig för att enbart diskuteras av de som tror och hoppas, säger Mikael Westerlund, it-chef på IP-Only.
Fler seminarier än någonsin i Almedalen handlar om digitalisering samtidigt som en ny undersökning från Sifo och IP-Only visar att endast fyra procent av it-cheferna åker dit. Och enbart sju procent av digitaliseringsevenemangen har en medverkande it-chef eller motsvarande roll. Mönstret är tydligt. Där man pratar digitalisering saknas ofta den person som kan den bäst.

Jourhavande it-chef

På grund av den låga it-kunskapen i Almedalen lanseras tjänsten Jourhavande it-chef. Från och med i dag onsdag 21 juni kan Mikael Westerlund, it-chef på IP-Only, bokas kostnadsfritt till paneler som saknar den nödvändiga och relevanta it-kunskapen.

– Det är självklart för mig att ställa upp på detta. Vår satsning med Jourhavande it-chef kan självklart inte ensam rädda digitaliseringssamtalen i Almedalen, men kanske kan fler få upp ögonen för den viktiga kunskapsfrågan. Digitaliseringen är alldeles för viktig för att enbart diskuteras av de som tror och hoppas, säger Mikael Westerlund, it-chef på IP-Only.

Digitaliseringsindex

För att ytterligare tydliggöra den viktiga kunskapsfrågan i Almedalen presenteras även Digitaliseringsindex – DIX. Med detta index kan sektorer och branscher mätas utifrån hur många it-chefer och motsvarande teknikkunniga som medverkar på evenemangen. "It-chefen" är ett samlingsbegrepp för tiotalet titlar med det gemensamt att de kombinerar teknikinsikter med ledarskap, såsom exempelvis CIO, CTO och den allt mer populära titeln CDO – Chief Digital Officer.

– Digitaliseringsindex är ytterligare ett sätt att belysa den viktiga teknikkunskapen i Almedalen. För precis som sakkunniga är viktiga i politiska diskussioner är it-chefer och liknande roller det när man pratar digitalisering, säger Mikael Westerlund..

Bokning av Jourhavande it-chef

Jourhavande it-chef Mikael Westerlund, it-chef på IP-Only, bokas genom att twittra till @jouritchef (direktmeddelande behövs inte, ett mention räcker). Medverkan i panelerna är beroende av tidsutrymme – Mikaels agenda är tom när tjänsten lanseras klockan 08:00 den 21 juni men kommer kontinuerligt att fyllas. Twittersidan hittas här: https://twitter.com/jouritchef.

Fakta
• Undersökningen beställdes och togs fram av IP-Only och genomfördes under första halvåret 2017 av Sifo genom telefonintervjuer med 400 it-chefer – 200 i vardera privat och offentlig verksamhet.
• I undersökningen var "it-chef" ett samlingsbegrepp för tio yrkestitlar med ledarskap kombinerat med teknikkunskap som gemensam nämnare
• Siffrorna om evenemangen togs fram ur officiella Almedalsprogrammet (13 juni 2017).'