Kalix kommun erbjuds fiber av IP-Only

IP-Only miljardsatsar på fiberutbyggnad i hela Sverige och är nu står Kalix kommun på tur. Efter en intensiv vår med försäljning till både hushåll och företag har nu startskottet för byggnation gått. Det är inledningsvis tre områden, centrala Kalix samt området kring Nyborg och Risön som är i fokus.

Pressmeddelande 2016-06-14, IP-Only

- Vi möts hela tiden av många positiva reaktioner när vi vill satsa på utbyggnad av fiber i hela Sverige, vi har nu beslut att påbörja vår byggnation av fiber i Kalix. Kalix en viktig del i vårt arbete med att bygga ut vårt öppna fibernät och ligger helt i linje med bolagets nationella strategi som innehåller investeringsplaner i storleksordningen 15 miljarder kronor för hela landet fram till år 2020 då regeringens bredbandsmål ska vara uppfyllt, säger Mats Olofson, Senior Affärsutvecklare Stadsnät på IP-Only.

- Vi har fått väldigt många som tecknat sig för anslutning av fiber i Kalix Det är fantastiskt kul att se ett så utpräglat intresse och en enorm vilja att bli uppkopplad till vårt öppna fibernät. Vi ser nu fram emot att börja bygga ut i centrala Kalix samt området kring Nyborg och Risön. Sen finns det alla möjligheter för fler som vill ansluta sig att teckna avtal om de är intresserade, säger Nils Johansson, regionchef Norr för IP-Only.

 

För ytterligare information

Cecilia Eklund, presskontakt IP-Only. 070- 566 38 88 eller cecilia.eklund@ip-only.se


Om IP-Only

IP-Only är en svensk fibernätsoperatör, som bygger, driver, och äger fiberinfrastruktur i Norden.
IP-Only lägger grunden för det nya digitala samhället. Vårt fibernät förbinder de nordiska huvudstäderna Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors, samt många städer däremellan. IP-Only investerar i Sverige, här driver vi ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla våra nät är öppna och neutrala. IP-Only har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalité är grunden för hela vårt arbete, anledningen är att IT-infrastrukturen och nätlösningar är en kritisk del av alla våra kunders verksamhet. Våra kunder utgörs av andra operatörer, systemintegratörer, tjänsteleverantörer på Internet, samt stora företag och offentlig sektor med egen IT-kompetens.

Läs gärna mer på www.ip-only.se