Larmtjänster tillgängliga i stadsnätet

Karlstads El- och Stadsnät öppnar nu upp portarna för en helt ny kategori med tjänster i stadsnätet - nämligen larm. - ​Det här har vi jobbat för länge. Äntligen kan vi komplettera vårt utbud med larmtjänster i toppklass, fantastiskt kul! säger Henrik Holm, tjänsteleverantörsansvarig på Karlstads El- och Stadsnät.

Nyhet från Karlstads El- och Stadsnät:

Sedan starten i början av 2000-talet har kunder i Karlstads stadsnät kunna ta del av tre typer av tjänster; internet, tv och telefoni. Antal leverantörer har sedan dess ökat, mängden tjänster likaså, men det är först nu som en helt ny tjänstekategori presenteras.

- Det känns jätteroligt att kunna erbjuda larmtjänster till våra kunder, jag tror att det är efterlängtat hos många. Det här är den största nyheten i vårt tjänsteutbud sedan vi började vår verksamhet med det öppna stadsnätet, säger Henrik Holm.

Omnipoint första leverantör in
Precis som med de andra tjänsterna i nätet tecknar Karlstads El- och Stadsnät avtal med externa leverantörer som står för tjänsteleveransen. Första larmbolaget i stadsnätet blir Omnipoint som erbjuder både smart hemlarm samt anhöriglarm.

- Vi är stolta över att bli stadsnätets första leverantör av tjänster inom larm och säkerhet. Vi ser fram emot att bidra till en ökad säkerhet samtidigt som vi förenklar vardagen för lokala hushåll och företag, säger Martin Flenhagen, försäljningsansvarig på Omnipoint.

Fler tjänster på väg
2020 ser dessutom ut att bli ett riktigt intressant år för den som är ansluten till stadsnätet, då ytterligare en kategori med tjänster är på väg in.

- Vi jobbar stenhårt för att få ännu en efterlängtad typ av tjänster på plats under året. Vad det är för något håller vi dock hemligt ett tag till, avslutar Henrik Holm.

Larmtjänsterna erbjuds från och med nu även i stadsnäten i Arvika, Forshaga, Hammarö, Kil, Munkfors, Vansbro och Åmål.

 

Karlstads El- och Stadsnät är ett kommunalägt bolag som äger, förvaltar, driftsäkrar och bygger ut Karlstads kommuns elnät och fibernät. Vi är ett medborgarägt bolag med ett kommunalt uppdrag att bedriva nätverksamhet för överföring av elektricitet och bredbandstjänster samt att utföra mindre kundentreprenader. Syftet med vår verksamhet är att främja distributionen av elektricitet och tillgången till bredband och bredbandstjänster på ett sätt som är värdeskapande för Karlstads kommun och dess invånare.

 

 

Kontakt:

Richard Hall
Kommunikatör, Karlstads El- och Stadsnät
richard.hall@karlstad.se
 +46 (0)54-540 74 09