Maintrac Flow passerar 200 000 slutkunder

Vårt egenutvecklade OSS/BSS Maintrac Flow har nu passerat 200 000 slutkunder. I dag hanterar Flow över 30 stadsnät och förenklar den dagliga driften, minskar kostnaderna och ger en förbättrad möjlighet att effektivare bygga ut Sveriges stadsnät.

Nyhet från Maintrac:

Maintrac är teknikexperten som levererar allt för Sveriges stadsnät. Idag arbetar bolaget med drygt 50 stadsnät med över 600 000 anslutningar över hela Sverige. Den egenutvecklade mjukvaran Flow är redan hjärtat och hjärnan i 30 stadsnät runt om i Sverige, Norge och Tyskland. Nu har en ny milstolpe passerats då över 200 000 slutkunder det vill säga anslutningar med en tjänst hanteras utav systemet och det har skett med rekordfart.

– Det smarta med Maintrac Flow är att kärnan bygger på en modern integrationsplattform med starkt fokus på att automatisera processer. Därmed kan det enkelt integreras i befintliga system som ex. ekonomi, kundregister och tekniska stödsystem. Flow är extremt flexibelt och ger stadsnäten förutsättningar att minska handpåläggning och integrationskostnader för att istället fokusera mer på kärnverksamheten, säger Bo Plym vd på Maintrac.

Med Maintrac Flow får du örnkoll på ditt stadsnät och kan skräddarsy stadsnätets vanligaste processer efter verksamhetens önskemål och behov. Med Flow behöver stadsnätet inte längre inte konfigurera enhet för enhet, utan Flow kan självt hitta nya enheter och driftsätta dem i nätet.

– För oss på Maintrac har ett ledord hela tiden varit transparens. Vi har byggt Flow på moderna principer och öppen källkod. Det ger en stabil grund, nya funktioner snabbare och lägre anpassningskostnader. Dessutom resulterar det i ett ökat kunskapsutbyte mellan stadsnäten eftersom de kan dela lösningar med varandra. Därför utvecklar vi nu en community för samtliga stadsnät med Flow för att underlätta det utbytet och förbättra kommunikation och kunskapsutbyte mellan Sveriges stadsnät, säger Niclas Berglind produktchef Maintrac.

Mjukvaran är resultatet av flera års utveckling och prototyping tillsammans med några av Maintracs kunder som helt enkelt var mogna för ett nytt system baserat på vad nya ramverk kan åstadkomma. Ny teknik ger också möjlighet till en låg utvecklingskostnad vilket gynnar alla kunder.

– Liknande system på marknaden använder fortfarande kod som togs fram i början på 2000-talet vilket helt enkelt inte kan hålla jämna steg med dagens moderna stadsnät utan att det kostar stora summor i utveckling. Det känns otroligt bra att systemet redan har fått en sådan bra respons på marknaden. Idag har över 30 stadsnät Flow och vi för samtal med många fler kunder som är nyfikna på vad Flow kan göra för dem, avslutar Bo Plym.

 

För mer information, kontakta gärna:

Bo Plym, vd Maintrac
bo.plym@maintrac.se
070 291 65 64

Niclas Berglind, produktchef Maintrac
niclas.berglind@maintrac.se
076 843 43 64