Netmore Group AB (publ) genomför omorganisation

Vid årsskiftet 2018/2019 förvärvade Netmore group (publ) Blink Services AB och Omnipont AB. Nu tar de nästa steg och stärker sig under en enad strategi, grafisk profil och namn - Netmore.

Nyhet från Netmore Group AB (publ): 

Blink Services är ledande leverantör av LoRaWAN i Sverige, LoRaWAN är en teknologi ämnad IoT (Internet of Things). Denna teknik har många fördelar för sensor-kommunikation inom kommunala verksamheter, fastigheter och industri, bland annat sin långa räckvidd som gör det till en kostnadseffektiv infrastruktur att etablera i en stad. Blink Services har byggt upp ett ekosystem runt tekniken med tjänsteleverantörer som erbjuder sina produkter och tjänster i nätet samt en mängd nätägare (ofta kommunala stadsnät, kommuner eller fastighetsföretag) som tillsammans med Blink Services utvecklar IoT via LoRaWAN i Sverige.

Även Netmore har en inriktning för IoT och erbjuder IoT-nät till Industrier, Fastigheter och kommuner. I Netmores erbjudande finns följande tekniska infrastrukturer; 2G, 3G, 4G och 5G (i framtiden), WiFi och NBIoT. Netmore har utvecklat ett abstraktionslager för integrationer mellan olika tekniker och tjänster, denna produkt är unik i sitt slag och kan hantera administration på ett sätt som kunder efterfrågar.

Omnipoint är en ny aktör på svenska säkerhetsmarknaden och levererar trygghetslösningar för det smarta hemmet, företaget eller flerfamiljsbostäder. Deras molnbaserade teknik är prisbelönt och kombinationen av video- och brandövervakning i realtid, högkvalitativ hårdvara och modern teknik gör Omnipoint till en given spelare inom IoT, för smarta hem.

Blink Services och Netmore enas under ett och samma namn, Netmore. I och med sammanslagningen så kommer vårt erbjudande kombineras och utvidgas till ett heltäckande IoT-nät, Blink Services och Netmores teknologier slås ihop. Blink Services utvecklade ekosystem (Blink Portal och Blink Market hädanefter Netmore Portal och Netmore Market) utvecklas vidare och integreras med Netmores abstraktionslager. Ekosystemet kommer vara ett öppet system där alla som erbjuder IoT-tjänster kommer kunna ingå och, genom en revenue-sharing modell, växa i takt som vi expanderar. Omnipont är en given del i Ekosystemet och med sina helhetslösningar för smarta hem kan vi utvidga vårt erbjudande till mindre företag och kontor. Våra fokusområden initialt kommer därmed vara ”Connected City” och ”Connected Property”, IoT abonnemang ligger till grund i erbjudanden och där kommer även området ”Connected Homes & Business” ligga, där Omnipoint kommer vara en leverantör i tjänsten.

Om personalen inom bolagen: Organisationsschemat visar ansvarsområden, men den befintliga personalen i respektive bolag kommer bestå och för kunderna kommer den största skillnaden vara att vårt erbjudande är större och mer attraktivt. Vi kommer fortsätta arbetet där våra kunder och partners står i centrum och där den personliga servicen är högt prioriterad, samma anda som tidigare fast tillsammans!

Om Netmore Group AB (publ)

Netmore Group AB är en småskalig operatör med huvudfokus på IoT som erbjuder dagens och
morgondagens trådlösa tjänster lokalt såväl som nationellt och globalt. Netmore Group AB är en
komplett operatör som erbjuder sina kunder möjlighet att påverka täckning, kapacitet och pris,
och med lägre energiförbrukning. Genom de olika dotterbolagen knyts ett flertal tillämpningar
inom IoT samman i Netmores nät och bidrar till framtidens smarta företag, smarta hem, smarta
städer och samhällen.

Kontakt

Erik Hallberg, vd
Hälsingegatan 49, 113 31 Stockholm
070-658 16 16
http://www.netmore.se
erik.hallberg@netmore.se