Peter Eriksson ny digitaliseringsminister

9629782182_47f91de5da_o.jpg

Den tidigare EU-parlamentarikern Peter Eriksson har utsetts till Bostads- och digitaliseringsminister av statsminister Stefan Löfven.

Under onsdagens presskonferens var dock Peter Eriksson fåordig om digitaliseringsfrågan.

 - Bostadsbyggandet har ju blivit en av Sveriges allra största och viktigaste utmaningar och det gäller också digitaliserings- och IT-området. Där måste vi se till att Sverige fortsätter att vara ledande för att producera nya tjänster och vara effektiva inom industrin för att klara konkurrenskraften, sa den nyutnämnde ministern under presskonferensen i Rosenbad.

Som digitaliseringsminister får Peter Eriksson ansvar både för Post- och telestyrelsens arbete men även för den pågående arbetet med att ta fram ny bredbandsstrategi.

- Digitaliseringsfrågan är en av vår samtids stora utmaningar och nästan 4 av 10 hushåll saknar fortfarande en snabb bredbandsuppkoppling. Peter Eriksson har fått en bred portfölj och jag hoppas att digitaliserings- och bredbandsfrågan får mer fokus i kommande arbete än den fick under onsdagens presskonferens, säger Mikael Ek, vd på Svenska Stadsnätsföreningen