Pro Optix lanserar 400G-transceivers

Pro Optix lanserar nu en produktlinje med 400G-kompatibla fiberoptiska tranceivers för att nu erbjuda alla kunder möjligheten att maximera nätverkskapaciteten. Till att börja med består produktsortimentet av 12 olika tillgängliga varianter, med räckvidder upp till 10km samt modeller som inkluderar DR4, FR4 och LR4 med stöd för Cisco, Arista, Juniper och Huawei.

Nyhet från Pro Optix: 

Tillsammans med 400G kommer även en ny formfaktor, OSFP (Octal Small Formfactor Pluggable). OSFP har skapats speciellt för 400G samt med en planerad framtida kapacitetsökning till 800G. Dess större storlek gör det möjligt att bättre hantera mer kraft och mer effektivt leda bort värme. Utvecklingen av OSFP har drivits på och har idag stöd av switchtillverkaren Arista men stöd för fler hårdvaruplattformar kommer inom kort.

QSFP-DD är den ledande formfaktorn inom 400G och är idag direkt kompatibel med flertalet plattformar hos olika tillverkare och med ännu fler via adaptrar. Pro Optix erbjuder ett brett produktsortiment som innehåller både OSFP och QSFP-DD.

- Det är just nu en mycket spännande tid på den optiska marknaden. Det var inte länge sedan som 100G introducerades och nu är vi redan framme vid 400G tillsammans med två nya formfaktorer. Marknadens hårda krav på ökad kapacitet har lett till att vi tidigare än förväntat kan börja leverera 400G till kunder som ligger i den tekniska utvecklingens framkant. Övergången till PAM4 har skapat nya möjligheter för att ta steget till 400G och driver samtidigt den tekniska utvecklingen inom 100G och framåt mot 800G. OSFP är en ung formfaktor men framtagen och stöttad av MSA av de ledande aktörerna inom branschen. Det faktum att den redan nu är designad för en utveckling till 800G är det sannolikt att vi snart ser den hos fler plattformstillverkare, säger Johannes Renfors, produktchef på Pro Optix.

Pro Optix fiberoptiska transceivers levereras med omfattande garantier samt teknisk support, garanterad kompabilitet, full MSA compliance, och är tillverkade under ISO 9001 samt ISO 14001.

Om Pro Optix

Pro Optix levererar fiberoptiska lösningar på den europeiska marknaden, från kärnan i ditt datacenter ända ut till sista anslutningspunkt i ert nät. Vårt produktsortiment består av fiberoptiska transceivers, fiberkablage, våglängds multiplexers, mediakonverterare, MPO & MTP lösningar samt test- och mätutrustning. Med dryga decenniet som verksamma och med flera olika utmärkelser under åren så har vi vår grund i djup teknisk kompetens, service i världsklass och tekniskt säkerställda lösningar. Pro Optix är en del av Lifco Group.

Kontaktinformation

Pro Optix, Vikdalsvägen 50, 131 52 Nacka Strand, Sweden +46 8 120 477 50 / sales@prooptix.se

Motion Marketing, Virkesvägen 10, 120 30 Stockholm, Sweden www.motion-marketing.com

Rob Cullum, Lead Consultant +46 (0)737 190 636 / +44 (0)7908 920 080 / rob.cullum@motion-marketing.com