PTS söker projektledare för övningsverksamhet

Post- och telestyrelsen söker dig som vill bidra till Sveriges säkerhet genom att arbeta med övning och utbildning inom krisberedskap samt totalförsvar, vilka är områden som ökar i betydelse och bär med sig spännande utmaningar. Vi tror att du har arbetat med liknande frågor och attraheras av att finna lösningar i komplexa frågeställningar.

Nyhet från Post- och telestyrelsen:

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Hos oss får du verka i en innovativ och kreativ miljö, med uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete.

Nätsäkerhetsavdelningen söker nu en projektledare för övningsverksamhet till området för övning och utbildning inom krisberedskap samt totalförsvar.


Vad ska jag arbeta med?

Vårt samhälle är idag beroende av att internet och telefoni fungerar och att kommunikationen är tillförlitlig. Vi förväntar oss att kommunikations­tjänster ska vara tillgängliga, fungera överallt och hela tiden, och att vi ska kunna använda dem på ett säkert sätt så att vår personliga integritet är skyddad.

Du bidrar till att upprätthålla dessa förväntningar genom att arbeta med arbetsuppgifter som innebär att:

 • verka för ökad kunskap, utveckling och medvetenhet inom övnings- och utbildningsområdet för krisberedskap och vid höjd beredskap såväl inom myndigheten som hos sektorns aktörer t.ex. genom rådgivning, övning och utbildning
 • utveckla, planera och genomföra övningar och utbildningar, med utgångspunkt i den nuvarande ”Utbildnings- och övningsstrategi för krisberedskap 2017-2021 för sektorn elektronisk kommunikation, PTS-ER-2017:02”.
 • ansvara för förvaltning och utveckling av PTS krisplan samt tillhörande interna övningar
 • samverka och representera PTS i kontakter med operatörer, myndigheter och organisationer samt i viss mån internationella sammanhang
 • delta i och driva utvecklingsarbete inom utbildnings- och övningsområdet
 • bedriva omvärldsbevakning om vad som händer i branschen för elektronisk kommunikation, t.ex. hur teknikutvecklingen påverkar frågorna inom avdelningens ansvarsområden.

Mer om våra övningar finns att läsa på https://pts.se/sv/bransch/internet/robust-kommunikation/utbildning-och-ovningar/


Vem söker vi?

Vi söker dig med:

 • kunskap om totalförsvarsplanering, informationssäkerhetshot och skydd i elektroniska kommunikationsnät
 • kunskap om metoder för samt erfarenhet av arbete med utvärdering och uppföljning av övningar
 • erfarenhet från it- eller telekombranschen

Som person är du nyfiken, engagerad och drivande. Du är analytisk och strukturerad. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad och kommunikativ, samt att du har god samarbetsförmåga.

 

Meriterande är:
 • kunskap om totalförsvarsplanering, informationssäkerhetshot och skydd i elektroniska kommunikationsnät
 • kunskap om metoder för samt erfarenhet av arbete med utvärdering och uppföljning av övningar
 • erfarenhet från it- eller telekombranschen

 

Som person är du nyfiken, engagerad och drivande. Du är analytisk och strukturerad. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad och kommunikativ, samt att du har god samarbetsförmåga.
Var på PTS ska jag jobba?

Nätsäkerhetsavdelningen har fem enheter och där arbetar ingenjörer, ekonomer och jurister med många olika frågor. Enheten för robusthet och beredskap arbetar främst mot PTS mål för säker kommunikation genom förebyggande arbete. Arbetet bedrivs inom områdena krisberedskap, försvarsplanering och genomförande av åtgärder för att öka robusthet i nät och tjänster för elektronisk kommunikation.

Vårt främsta verktyg är samarbete med operatörer, tjänstetillhandahållare, myndigheter, kommuner, regioner och organisationer. Samarbetet sker såväl nationellt som internationellt. Dessutom utför vi omvärldsbevakning, förser andra med information och genomför utredningar.
Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Därför tar vi väl hand om dig och låter dig tidigt få ansvar och växa.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå vår målsättning att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.


Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen. Vid tillsvidareanställning kan följa en skyldighet att krigsplaceras vid PTS.


Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till jobba@pts.se senast den 19 augusti 2018. Uppge diarienummer 18-7723 i ämnesraden.

För mer information kontakta tf. enhetschef Rita Hammarstedt, 08-678 58 31, rita.hammarstedt@pts.se (fr.o.m. 13 augusti) eller HR-specialist Camilla Denijs, tel. 08-678 58 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationermaila till saco@pts.se eller st@pts.se