Scania väljer IP-Only

Scania tar nästa steg i digitaliseringen med IP-Only som leverantör. Med det nya samarbetet utvecklas infrastrukturen genom förbättrad WAN-infrastruktur med IP-Onlys tjänst IP-link med backup – levererad över fiber.

Pressmeddelande från IP-Only:

Scania är en ledande lastbils- och busstillverkare etablerat i 100 länder med 46 000 medarbetare. Företagets ständiga samarbeten, med korta ledtider från idé till lansering, ställer höga krav på prestanda och stabilitet i kommunikationslösningarna. Detta gäller inte minst datakommunikationsnätet grunden för verksamhetens digitalisering. När Scania nu utvecklar kommunikationsmiljön valdes IP-Only som leverantör.

IP-Only kommer att leverera bland annat följande:
• WAN levererad via IP-Onlys tjänst IP-link med backup för redundant drift
• Scania siter i Sverige och Finland, vilka är en mix av produktionsenheter, lager, datacenters samt återförsäljare och partners
• Internet

– Med detta samarbete fortsätter vi vår redan framgångsrika digitalisering. Vi skapar en framtidssäkrad kommunikationsmiljö, samtidigt som bland annat 4G-backup skapar den stabilitet som vår samarbetsintensiva miljö kräver, säger Mats Olers, Tjänsteansvarig WAN på Scania.

– Vårt företagserbjudande utgår från morgondagens digitalisering – en säker, stabil och snabb infrastruktur. Vi ser fram emot att skapa de bästa digitala förutsättningarna för svenska företag, och vårt nya samarbete med Scania är ett exempel på det, säger Mikael Philipsson, vd IP-Only Networks.

För ytterligare information:
Niclas Karnhill, presskontakt IP-Only
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är en svensk Internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se