Skinnskattebergs kommun först i Västmanland att samverka med IP-Only om fiberutbyggnad

IP-Only miljardsatsar på fiberutbyggnad i hela Sverige och har nu tecknat ett samarbetsavtal med Skinnskattebergs kommun. Målsättningen är att efter sommaren påbörja anslutning av hushåll och företag.

Pressmeddelande 2016-07-01, IP-Only

Skinnskattebergs kommun och IP-Only har kommit överens om att samverka för en utbyggnad av fiber med en målsättning att alla byggnader med bostäder och verksamheter i Skinnskattebergs kommun ska ha möjlighet till bredband via fiber till ett solidariskt pris.

- Äntligen kan vi påbörja arbetet med att förverkliga vårt mål att bygga ut bredband via fiber i vår kommun. En hel del jobb kvarstår, men mycket har också gjorts, med hjälp av byalag, IP-Only, kommunen m.fl. Ett stort tack för ert engagemang! Nu börjar vi resan mot vårt slutgiltiga mål, säger Carina Sándor, kommunstyrelsens ordförande i Skinnskatteberg.

- Det är fantastiskt roligt att IP-Only tillsammans med byNet fått förtroendet av Skinnskattebergs kommun att bygga ut och erbjuda fiberanslutning till både hushåll och företag. Här använder vi oss verkligen av våra styrkor, att tillsammans med kommunen, byNet och IP-Only samverka tillsammans för att bygga en helhet från tätort till landsbygd. Alla delar i ett samhälle måste integreras och ges möjlighet till det digitala samhället, säger Mats Olofson, Senior affärsvecklare på IP-Only.

 

För ytterligare information:

Cecilia Eklund, presskontakt IP-Only, cecilia.eklund@ip-only.se, 070-566 38 88

Johannes Nilsson, Utvecklingsledare Skinnskattebergs kommun, johannes.nilsson@skinnskatteberg.se, 0222-450 42

IP-Only äger och driver idag ett nordiskt fiberstamnät och ett snabbt växande antal regionala fibernät. Med helhetskonceptet Smart Fiberstad har man skapat en modell för hela den fiberuppkopplade kommunen, från stad till landsbygd. Läs mer på: www.ip-only.se