TH1NG köper IoT-plattformen IoT Open

TH1NG förvärvar resterande 50% av IoT Open från AB Boxplay och blir ensam ägare till plattformen. Därmed kommer bolaget nu att erbjuda kompletta slutkundserbjudanden inom den snabbt växande Internet of Things, IoT, marknaden.

Nyhet från TH1NG: 

Tillsammans med förvärvet av Indentive, i somras, där TH1NG fick tillgång till ett designdrivet utvecklingsteam med användaren i fokus, kan TH1NG nu nya erbjuda kompletta slutkundserbjudanden för kunder i alla storlekar.

– TH1NG möter nu kundernas efterfrågan med ett unikt helhetserbjudande inom IoT-segmentet, vare sig det handlar om fastighetsägare, operatörer, kommuner, vårdsektor eller industri. IoT Open är utvecklad för att hantera allt från ett enskilt hem till stora städer, säger Klas Westholm, VD på TH1NG.

– IoT Open är byggd för att vara en teknikneutral IoT-plattform. Det gör att användarna kan välja den teknik som passar bäst för varje tillämpning, de låser inte fast sig i en enskild teknik, utan kan i stället fokusera på att utveckla sin affär och känna sig trygga på ett annat sätt än med konkurrerande produkter, säger Daniel Balog, CTO på TH1NG.

IoT Open används i dagsläget bland annat av fastighetsägare, kommuner, energibolag, operatörer samt inom sjukvård. Tidigare ägare har investerat flera hundra miljoner kronor i IoT-plattformen för att skapa en av marknadens bästa produkter.