TH1NG lanserar nu ett nytt miljösmart sopkärlshanteringssystem på den svenska marknaden.

Med den senaste tekniken vill vi skapa så väl miljöbesparingar som ekonomiska fördelar för återvinningsbranschen. Med det här systemet kan vi öka effektiviteten på bland annat återvinningsstationer och skapa optimerade rutter för sopkörning. Detta är ett mycket bra exempel på hur framtidens tjänster kan användas för att spara både pengar och miljö redan idag, säger Klas Westholm, VD på TH1NG.

Systemet bygger på sensorer som känner av nyttjandegrad i sopkärl och rapporterar denna till en automatiserad ruttplanering. De genererade rutterna laddas sedan i en gps-navigator som används i fordonet som skall hämta avfallet.

Till exempel kan man mäta nivåer och beräkna hur ofta glas, plast eller papper i en återvinningsstation behöver tömmas och på det sättet undvika onödigt täta tömningar eller överfulla kärl.

TH1NG – Den smarta operatören

Vi är den nya tidens operatör med fokus på att leverera smarta uppkopplade tjänster till privatkunder, företag, fastighetsägare & kommuner.

TH1NG levererar trygga och säkra kommunikationslösningar med kunden i fokus.

Företaget grundades av ett antal personer med bakgrund från teknikbolag som Bahnhof, Spotify, IP-Only, Telia, Alltele, Vodafone, Teracom, Net1 och OpenNet.