Upplandssatsningen fortsätter med samverkansavtal med Älvkarleby – byggbeslut taget

Den stora fibersatsningen i Uppland intensifieras när IP-Only tecknar samverkansavtal med Älvkarleby. Planeringen är igång och byggbeslut har tagits. 80 procent av hushållen och företagen ska ha fiberanslutning senast under nästa år och 95 procent under år 2020.

Pressmeddelande från IP-Only:

IP-Onlys satsning i Uppland accelererar. Tidigare har fiberoperatören kommunicerat 650-miljonerssatsningen i Uppsala och nu går företaget vidare i regionen med ett nytt samverkansavtal med Älvkarleby.

– Vi vill vara den kommun man inte bara väljer att stanna i utan även att flytta till. En snabb och stabil digital infrastruktur som förenklar både arbete och fritid är ett viktigt steg för att nå det målet. För en så snabb och resurseffektiv fiberutbyggnad som möjligt krävs samarbete mellan kommun och privata initiativ, säger Anna-Karin Karlsson, kommunchef Älvkarleby kommun.
Samverkansavtalet säger att 80 procent av alla hushåll och företag i kommunen ska ha möjlighet till en fiberanslutning senast år 2018 och 95 procent senast år 2020. Fokus är landsbygd.

Startskottet för fiberutbyggnaden på landsbygden skedde i och med tecknandet av samverkansavtalet. IP-Only har tagit byggbeslut på en första etapp utav landsbygden, ett område som ligger väster om Älvkarlebys tätort vid Västanå. I och med byggbeslutet kommer över hundra fastigheter anslutas till fibernätet och ytterligare 80 fastigheter kommer få möjlighet att efteransluta.

– Vi har varit aktiva i regionen sedan länge, att vi nu fördjupar samarbetet med kommunen med ett samverkansavtal är därför både naturligt och glädjande, säger Kajsa Danielsson, regionchef Mälardalen på IP-Only.