Waystream får order på MPC480 från den tyska stadsnätsoperatören HeLi NET

Utrustningen kommer att användas som Broadband Network Gateway (BNG) för upp till 24 000 nya bredbandsanvändare i HeLi NETs nätverk.

Pressmeddelande från Waystream:
Den tyska stadsnätsoperatören HeLi NET har tillhandahållit Fiber To The Home (FTTH)-tjänster i och runtomkring städerna Hamm, Lünen och Unna sedan 2008, och har varit kund till Waystream sedan dess. Bolaget har nu gjort en order på den helt nya MPC480, en mångsidig och kraftfull Edge-router framtagen för att leverera kostnadseffektivitet och skalbarhet i ethernetbaserad infrastruktur. Orden gjordes via Waystreams tyska partner Trigon.

- Det är med stolthet och glädje vi bekräftar att vår långvariga kund i Tyskland HeLi NET har valt att implementera MPC480 som BNG. Det bästa betyget vi kan få är att återkommande kunder väljer att integrera fler produkter från vår portfölj. Vi ser fram emot att fortsätta samarbete med HeLi NET för att möjliggöra pålitlig bredbandsinfrastruktur på den tyska marknaden, säger Mats Öberg, VD på Waystream.

När MPC480 implementeras får HeLi NET BNG-funktionalitet för upp till 24 000 nya användare som ska anslutas till nätverket. Detta innebär såväl effektiv auktorisering och autensifiering för ett stort antal användare vilket underlättar HeLi NETs nätverksexpansion.
- Vi ser fram emot att implementera MPC480 som BNG i vår ambitiösa nätverksexpansion. Vi har arbetat med Waystreams produkter sedan 2008 och är väldigt nöjda med såväl prestanda som kostnadseffektivitet, säger Markus Hüsken, CTO på HeLi NET.

 

Om Waystream
Waystream säljer och utvecklar avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar, av högsta kvalitet. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda tillförlitliga och användarvänliga nätverkstjänster med hög funktionalitet. Våra produkter är smarta, lätta att använda och hantera samt designade för att skapa bästa möjliga upplevelse hos slutanvändaren.
Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Adviser är FNCA Sweden AB.