Waystream fortsätter att bygga i tyska fibernät

14 september 2021

Waystream har fått ytterligare en order i Tyskland och ska under 2022 leverera nätverksutrustning för utbyggnad av ett fibernät. Ordern har lagts av en av de ledande leverantörerna av fiberbaserat bredband i Nordeuropa, med speciell tyngd på Skandinavien och Tyskland.

Nyhet från Waystream: 

Avtalet innehåller leverans av motsvarande 4 800 kundportar.

”Waystream har vunnit en affär i Tyskland, Europas största marknad, värd drygt 3 MSEK under 2022. Det är ett bevis på att våra produkter möter den tyska marknadens behov. I takt med att kravbilden, tillgängligheten och hastigheten på internettjänster ökar, måste utrustningen i fibernäten klara moderna krav, vilket våra switchar gör. Vi ser stora möjligheter på marknaden och kommer fortsätta vårt jobb med att hjälpa fler kunder att bygga framtidens fibernät,” säger Fredrik Lundberg, VD Waystream.

Utrustningen som beställdes är Waystreams ledande accesswitch för stadsnät, ASR8048. Den stödjer hastigheter upp till 10Gbit/s på kundport vilket skapar en lång teknisk och ekonomisk livslängd. Samtidigt finns det viktiga funktioner i switchen som t. ex telemetri, som gör det möjligt för operatörer att minimera driftskostnader och öka tillgänglighet och säkerhet i nätet genom en proaktiv och förenklad hantering av nätverket och dess tjänster.

Affären har gjorts genom Waystreams partner, den nordiska systemintegratören NetNordic.

”Inte minst pandemin har visat hur viktigt det är att kunna tillhandahålla stabilt, snabbt och robust bredband. Waystreams utrustning är en viktig komponent för regioner och länder som behöver hög hastighet, hög tillgänglighet och snabba responstider. Med det utökade temperaturstödet så passar Waystreams produkter väldigt bra på den tyska marknaden där det oftast står kabinett utan kylning eller uppvärmning,” säger Trond E. Lundesgaard, Sales Director, NetNordic AS.

 

För mer information kontakta:

Fredrik Lundberg, vd
Tel +46 (0) 72 509 27 76. E-post fredrik.lundberg@waystream.com

Susan Rose, presskontakt
Tel +46 (0) 73 300 30 10. E-post susan.rose@waystream.com

 

Om Waystream
Waystream är ett svenskt bolag som utvecklar och säljer avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar, anpassade för FTTx-marknaden. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda snabba och tillförlitliga tjänster till användaren. Läs mer på  www.waystream.com

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Adviser är FNCA Sweden AB. info@fnca.se, +46(0)8-528 00 399