Waystream stärker upp ledningsgruppen med CTO

Johan Sandell har utsetts till ny CTO i Waystream AB. Johan tar med sig långtgående erfarenhet från bland annat GfK, Ericsson, Xelerated och Transmode där han arbetat med produktutveckling och innovation i ledande positioner.

Pressmeddelande från Waystream:
Waystream har under en tid letat efter en CTO för att öka den tekniska kompetensen i ledningsgruppen i och med att såväl bolagets affär som marknadens krav ökar. Nu står det klart att bolaget rekryterar Johan Sandell som tar med sig värdefull erfarenhet från IT- och telekommunikationsindustrin (ICT).

- Det är en drömvärvning för Waystream och en stor tillgång för ledningsgruppen att Johan kommer in som CTO. Den erfarenheten han tar med sig, såväl från storföretag som från innovativa start-ups inom ICT, kommer vara central för att Waystream ska fortsätta utveckla de mest innovativa produkterna på marknaden, säger Mats Öberg, VD på Waystream

Johan Sandell är van vid att jobba i en internationell miljö och har sedan 2000 haft chefs- och ledaruppgifter inom såväl produktledning som inom forskning och utveckling (FoU). Johan har bland annat arbetat med innovationsprojekt i multinationella jättar som GfK och Ericsson, samt i entreprenörsdrivna start-ups så som Xelerated och Transmode.

- Den röda tråden i mitt arbete har alltid varit att förstå och använda innovativa teknologier för att adressera verkliga behov. Därför attraherades jag verkligen av Waystream, som gör just detta med ett mycket affärsmässigt perspektiv. Att fortsätta bygga på den innovationskraft och det användarfokus som finns i bolaget ska bli väldig roligt, säger Johan Sandell.

Johan Sandell tar plats i ledningsgruppen med ansvar för teknologi, FoU, produktutveckling och innovation. Johan tillträder sin tjänst den 15/01 och kommer vara placerad vid bolagets huvudkontor i Kista.

Om Waystream
Waystream säljer och utvecklar avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar, av högsta kvalitet. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda tillförlitliga och användarvänliga nätverkstjänster med hög funktionalitet. Våra produkter är smarta, lätta att använda och hantera samt designade för att skapa bästa möjliga upplevelse hos slutanvändaren.
Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Adviser är FNCA Sweden AB.