Waystreams nya modeller ökar stabilitet och driftssäkerhet i näten

Waystream uppdaterar sin produktportfölj av access-switchar i MS7000 och ASR8000-serien med modeller som stödjer 48V DC matning. Genom att switcharna nu kan anslutas till likström förenklas operatörernas möjligheter att säkerställa driften med hjälp av batteribackup.

Nyhet från Waystream:

De nya modellerna som nu lanseras stödjer 48V likström som kraftkälla vilket underlättar möjligheterna för operatörer att använda batteribackup som del av kraftförsörjningen, i händelse av strömavbrott. Dessutom tål switcharna ett utökat temperaturintervall lämpligt bland annat för installation i teknikskåp.

– I många länder ställs regulatoriska krav på hög tillgänglighet och i takt med att fibernätens betydelse ökar är det också väsentligt att accessnäten kan fortsätta fungera i händelse av strömavbrott. När näten byggs med teknikskåp i gatumiljö där det finns begränsade möjligheter för både luftkonditionering och reservkraft blir kombinationen av 48V och hög temperaturtålighet viktiga egenskaper, säger Fredrik Nyman, produktchef på Waystream.

Produktserierna MS7000 och ASR8000 introducerades i fjol och har snabbt anammats av marknaden för utbyggnad och uppgradering av fibernät till högre hastigheter. De nya modellerna finns tillgängliga från och med Maj 2020.

 

Susanne Torrbacka
tf VD
+46 (0) 70 553 20 20
susanne.torrbacka@waystream.com

 

Waystream utvecklar nätverksprodukter för kommunikation över fiber som är tillförlitliga, enkla att drifta och som levererar fantastiska tjänster. Detta gör det möjligt för våra kunder att bygga näten snabbare, mer robusta och med bättre avkastning och mer nöjda användare. Waystream grundades 2001 med visionen att främja ett globalt kommunikationsnät som kopplar samman människor, därför att kommunikation skapar utveckling och innovation som gör världen bättre.

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Advisor är FNCA Sweden AB. info@fnca.se, +46(0)8-528 00 399