Nyheter från M-Brain

Nyheter från branschen

Lars Eriksson Ja till snabbare internet i Ludvika

Det här är en krönika. Analys och värderingar är skribentens egna. Beskedet att Ludvika kommun får statliga pengar för att fortsätta bygga ut fibernätet är goda nyheter.

06

Feb

Waystream ska leverera 200 accesswitchar till Obos

Teknikbolaget Waystream har fått en order från norska fastighetsutvecklaren Obos på 200 accesswitchar.

06

Feb

Ännu ett område förlorar sin fasta telefoni

2016 vållade det stora protester när Telia började släcka ner kopparnätet. Nu är det dags för ett område runt Sövdeborg att ta farväl av fast telefoni och bredband via det gamla nätet.

05

Feb

16 miljoner till fiberutbyggnad

Statliga Post- och Telestyrelsen (PTS) fördelar årligen ut stöd till fiberutbyggnad i Sveriges kommuner. Stödet söks av aktörer som sedan använder det ekonomiska stödet för att bygga ut fiber inom de områden som kommunerna har prioriterat. I Örebro län har totalt 78 229 164 kr fördelats ut på länets 11 kommuner och 6 aktörer. Lindesbergs kommun får, via Open Infra som har sökt medlen, totalt 16 475 881 kr. Det är näst största stödet som delas ut till en kommun i Örebro Län.

11

Jan

Så kan mobilanvändare hjälpa till att hålla nätet uppe vid strömavbrott

– Många tror vid strömavbrott att deras laptop eller mobil kommer att funka tills batteriet tar slut. Få tänker på att även basstationen som mobilen är uppkopplad mot kräver ström och har begränsad batterikapacitet, och att det även centralt finns risk för överbelastning, säger Maria Jonsson, nätchef.

10

Jan

Torgny tröttnade på fördröjd fiber: ”Tack vare media det löser sig”

I maj fick Torgny Henrikssons grannar sitt fiber inkopplat, men själv väntar han fortfarande.

10

Jan

Nya föreskrifter och allmänna råd om säkerhetskydd

Den 12 december fattade styrelsen beslut om PTS nya föreskrifter och allmänna råd om säkerhetsskydd.

20

Dec

PTS: ”Sverige behöver en ny bredbandsstrategi”

bredbandFörändrade samhällsbehov och nya förväntningar ställer krav på en ny bredbandsstrategi enligt Post- och telestyrelsen.

19

Dec

Bredbandsutbyggnad suddar ut vita fläckar i Oskarshamn

OSKARSHAMN Det finns fortfarande vita fläckar för snabb bredbandsuppkoppling på olika platser i Oskarshamns tätort. Nu ska de ska suddas ut genom att kommunen går in i ett samverkansavtal med en aktör som åtar sig att genomföra den utbyggnad som krävs.

19

Dec

Rejlers vinner uppdrag för GlobalConnect

Report this content Rejlers har vunnit uppdraget att delta i migreringen av avtal, nät och kunder för bredbandsleverantören GlobalConnect. Uppdraget är ett led i GlobalConnects förvärv av kommunikationsoperatören Open Universe och Telenor Sveriges villafibertillgångar från Telenor Sverige.

06

Oct

Som medlem kan du även prenumerera på Nyheter från SSNf. 

Kontakt

Hitta till oss

Drottninggatan 94

111 36 Stockholm