Nyheter från M-Brain

Nyheter från branschen

Byggbolag dukar under efter fiber-racet

Flera byggbolag som installerar fiber har tvingats ansöka om konkurs. Pressade priser och uteblivna betalningar hotar branschen.

16

Sep

” Vi kan inte bygga till alla”

STENUNGSUND De fyra grannarna som lämnats utanför fiberutbyggnaden skrev aldrig på något avtal, utan det var mer en intresseanmälan. Det menar IP- Only som beklagar grannarnas situation.

14

Sep

Trafikverket ska samordna sig med Skanova vid anläggning av fiberkabel utmed järnväg

Trafikverket ska medge Skanova AB samordning av projekt för byggande av en optisk fiberkabel mellan Herrljunga och Fristad. Det har Post- och telestyrelsen (PTS) beslutat om i ett tvistlösningsärende.

09

Sep

Lovö-bor först med bidrag – för trådlöst nät

Invånarna på norra Lovö tröttnade på att fiberutbyggnaden aldrig blir av. Nu blir området först i landet med att få bidrag för att bygga trådlöst i stället. Vill bygga mast KONTAKTA OSS TIPSA OSS OM OSS SKICKA EN INSÄNDARE

08

Sep

Miljoner till fiber står på spel

Finspång Byle leder jakten på fiber. Där är intresset för anslutning störst – och just intresset bland de boende är viktigt.

07

Sep

Karlshamn Energis bredbandsutbyggnad på landsbygden i fokus för riksdagsledamot

Riksdagsledamoten Mikael Larsson (C) som sitter i riksdagens trafikutskott besökte Karlshamn under torsdagen för att få veta mer om Karlshamn Energis och kommunens lyckade strategi för utbyggnad av fiber på landsbygden.

05

Sep

Tele2 lanserar bredband för företag i Com Hems nät

Tele2 lanserar en ny bredbandstjänst för de cirka 200 000 små och medelstora företag som är anslutna till Com Hems nät.

05

Sep

Sverige i nordisk fibertopp

Sverige ligger i framkant vad gäller fibertäckning och abonnemang, men ligger efter när det gäller datamängder i mobilnäten. Det visar den sammanställning av 2018 års statistik från de nordiska och baltiska länderna som presenteras i dag.

05

Sep

Skeberg får 900 000 kronor – byborna satsar på friskvård och IT: ”Nu kan vi dra igång på riktigt”

Fibern var bara början, nästa steg är "Skeberg 2.0". EU-pengarna har börjat ramla in som ska resultera i utegym och boulebanor men även att få byn att bli mer digital. – Det är ett omfattande projekt där det finns något för alla, säger bygdegårdens ordförande Ingemar Danielsson.

02

Sep

E-sport – nya folkrörelsen som blivit en miljardaffär

Nyheter Hundratusentals utövare och en ansökan om medlemskap i Riksidrottsförbundet. Dessutom miljardregn från riskkapitalister och sponsorer som står i kö till de största stjärnorna. Är e-sport en folkrörelse på väg in i värmen – eller bara en investeringsbubbla som snart ska spricka?

01

Sep

Som medlem kan du även prenumerera på Nyheter från SSNf. 

Kontakt

Hitta till oss