Nyheter från M-Brain

Nyheter från branschen

Rejlers vinner uppdrag för GlobalConnect

Report this content Rejlers har vunnit uppdraget att delta i migreringen av avtal, nät och kunder för bredbandsleverantören GlobalConnect. Uppdraget är ett led i GlobalConnects förvärv av kommunikationsoperatören Open Universe och Telenor Sveriges villafibertillgångar från Telenor Sverige.

06

Oct

Per Dalhberg slutar som vd efter åtta år

FALUN Falu Energi och Vattens vd Per Dahlberg har sagt upp sig. 56-åringen vill få mer tid för familj och egna projekt. – Jag har tyckt om jobbet lite för mycket, säger Per Dahlberg.

06

Oct

Skellefteå Kraft Fibernät Aktiebolag på rätt sida strecket

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Företaget omsatte drygt 119 miljoner kronor, 7 procent mer än under 2020.

06

Oct

Den feministiska regeringen glömde kvinnorna i hjärtlandet

Debatt 2022-09-01 av Erica Gidlöf (KD), sjuksköterska, ordförande Kristdemokratiska kvinnoförbundet Örebro län, fjärde namn på regionlistan Carina Dickens (KD), företagsutvecklare, ordförande Nora lokalavdelning, toppkandidat kommunfullmäktige i Nora

01

Sep

Söndersliten kabel orsakade internetstopp

Under onsdagen blev hushåll i Kiruna utan internet. Detta efter att en cirka 200 meter lång fiberkabel tillhörande Bredband2 körts sönder.

05

Aug

Eltel vinner upphandling gällande fiberarbeten för Borlänge Energi

Eltel har tecknat ett ramavtal avseende fortsatta fiberarbeten för Borlänge Energi. Avtalet gäller utbyggnad, service och underhåll, samt akut felavhjälpning för hela stadsnätet.

05

Aug

Kommunen utökar stadsnätet

Vansbro kommun har beslutat att bygga ut fibernätverket till Eldforsen, Örskogen och Sågen. Projektet blir möjligt efter att man fått bidrag som gör att projektets totalkostnad halveras för kommunen. – Det är vårt sätt att bli attraktivare för vår omvärld, säger Per-Erik Nilsson, sektorchef samhälle Vansbro kommun.

05

Aug

Vattenfall driftsätter vätgasdriven reservkraft för telekomnät

Bild: Patrik Appelgren/Vattenfall Bränslecell till vänster och det mindre vätgasförrådet i ett annat fristående kabinett.

16

May

Ulricehamn bäst på fiber i Sjuhärad: ”Väldigt långt framme även nationellt”

Ulricehamn ligger långt fram när det gäller fiberutbyggnad. Siktet är nu inställt på över 99 procents täckning 2025.

16

May

SpaceX planerar två Starlink-uppskjutningar fredag ​​och lördag, om vädret tillåter

Om vädret tillåter planerar SpaceX-team i Kalifornien och Florida att skjuta upp två Falcon 9-raketer fredag ​​och lördag, som var och en tar med

14

May

Som medlem kan du även prenumerera på Nyheter från SSNf. 

Kontakt

Hitta till oss