Nyheter från M-Brain

Nyheter från branschen

Villapriserna fortsätter stiga i Sjöbo – pandemin en förklaring

Pandemin har fått människor att uppskatta naturen, trädgården och att ha pengar över i plånboken varje månad.

08

Nov

Regeringens förslag: Lös bredbandsmålet med satelliter

BredbandMålet om att hela Sverige ska ha bredband till 2025 bedöms vara svårt att nå. Då kommer regeringen med ett nytt utspel om hur man kan göra. – Satellit utgår en spännande teknik, säger Anders Ygeman.

04

Nov

Bara var tredje nöjd med bredbandsutbyggnaden

Enbart 27 procent av de tillfrågade i Östergötland tycker politikerna hanterat bredbandsfrågan bra enligt en ny stor undersökning av Kantar Sifo som har undersökt attityden till bredbandsutbyggnaden hos svenskarna under 2021, på beställning av IP-Only.

04

Nov

Mörköbor om att sakna fiber: ”Mindre attraktivt att flytta hit”

På Mörkö har många fortfarande inte fiber. Arbetet med att bygga ut fibernätet pågår och beräknas vara klart tredje kvartalet 2022.

01

Nov

Ida Arnstedt : Vita fläckar på bredbandskartan är inte acceptabelt

Ledare Regeringens satsningar räcker inte till för att ge alla tillgång till snabbt internet på riktigt.

25

Oct

Experten: ”Vi kommer inte nå bredbandsmålet”

BredbandLångsiktiga spelregler och större politiskt intresse. Stadsnäten är i dag en samhällsbärande infrastruktur, så vad är de viktigaste frågorna för nätägarna? – Pandemin har ju satt fokus på att vi måste säkra ett digitalt innanförskap, säger Mikael Ek på SSNF.

15

Oct

ESEM ansöker om mångmiljonsstöd för utbyggnad av fiber

Eskilstuna Strängnäs Energi och miljö, ESEM, har ansökt om mångmiljonstöd för utbyggnad av fibernätet på Eskilstunas och Strängnäs landsbygd.

13

Oct

Fiber i Svågadalen!

Svågadalsnämnden, Hudiksvalls kommun, har under flera år och över olika mandatperioder arbetat intensivt med att få fiber till Svågadalen, och arbetet har i hög grad varit framgångsrikt.

12

Oct

Fiberutbyggnaden fortsätter öka

60 000 personer fått snabbt och stabilt bredband. Arkivbild

12

Oct

Bredband

Ett välfungerande bredbandsnät är nödvändigt för både näringsliv och privatpersoner. Behovet av högre överföringskapacitet ökar ständigt. Fibertillgång är därmed en lika viktig förutsättning som andra infrastruktursatsningar för kommunens attraktivitet. Här finns fiberuppgifter för Bromölla kommun och en beskrivning om hur gör om du vill ansluta dig till fibernätet eller felanmäla ditt befintliga bredband.

12

Oct

Som medlem kan du även prenumerera på Nyheter från SSNf. 

Kontakt

Hitta till oss