Nyheter från M-Brain

Nyheter från branschen

Fibersatsning - digital E4 från Berlin via Piteå

Norrbotten Företaget Global Connect benämner själva satsningen som den största på tio år - en investering i digital infrastruktur på över 500 miljoner kronor.

10

Sep

NWT Media börjar sälja bredband

VÄRMLAND/DALSLAND. Kommer på sikt till Dalsland Snart kan du både få dina lokala nyheter och din bredbandsuppkoppling via NWT Media, där Dalslänningen ingår.

10

Sep

Öka takten med bredbandsutbyggandet

3 av 10 hushåll på landsbygden i länet saknar en anslutning som är snabb nog för att leva upp till det nationella bredbandsmålet.

26

Jul

Kickis företag påverkas av dålig uppkoppling: ”Frustrerande”

Kalmar län ligger sämst till i landet när det kommer till andelen hushåll som har tillgång till fiberbredband – värst drabbade är kommunerna Torsås och Högsby.

18

Jul

Låg tillgång på fiber i Kalmar län

Kalmar län är glesbefolkat och var tidigt ute med ADSL-bredband. Det tror regionen är anledningen till att länet hamnar i botten sett till tillgången på fiberbredband.

18

Jul

Bäst på bredband: ”Vi är sårbara men löser saker”

DALARNA Svenska Stadsnätsföreningen prisar varje år de kommuner som gjort något extra inom bredbandsbranschen och i år får Mora, Orsa och Älvdalen utmärkelsen. Stadsnätskoordinator Jan Eriksson i Älvdalen är nöjd och ser priset som en indikation på det goda samarbetet med grannkommunerna. – Vi har samarbetat tillsammans med Mora och Orsa, och hjälpt varandra att nå ut till medborgarna, säger Jan Eriksson.

24

Mar

Hur länge ska Ygeman få svika landsbygden?

DEBATT. På område efter område tar staten sin hand från Sveriges småorter och svensk landsbygd . Arbetsförmedlingskontor läggs ner och resurserna prioriteras till Stockholm och andra större städer.

24

Mar

Bredbandsutmärkelse till företag i Västerbotten

VÄSTERBOTTENS LÄN Svenska Stadsnätsföreningen har utsett AC-Net till årets stadsnätfrämjare. Bolaget har under det senaste året arbetat hårt med att tillgängliggöra den bredbandsinfrastruktur som ägs av kommunerna i Västerbotten.

24

Mar

Efter en rejäl försening fick Skinnskattebergsborna veta att de äntligen skulle få fiber under 2020

. Men i januari 2021 väntar fortfarande många ortsbor på att få koppla upp sig. ”Ingen bryr sig om oss på landsbygden”, säger Bysalabon Göran Södersten, som har väntat på fiber i tre år.

15

Jan

Utan moln ser den digitala framtiden mörk ut

Aldrig tidigare har det investerats så mycket i it-infrastruktur i Sverige. Nu måste Kalmar läns kommuner och 18 000 företag dra nytta av möjligheterna i den nya molnteknologin, menar Peter Kocsis på Atea Sverige.

15

Jan

Som medlem kan du även prenumerera på Nyheter från SSNf. 

Kontakt

Hitta till oss