Nyheter från M-Brain

Nyheter från branschen

Bäst på bredband: ”Vi är sårbara men löser saker”

DALARNA Svenska Stadsnätsföreningen prisar varje år de kommuner som gjort något extra inom bredbandsbranschen och i år får Mora, Orsa och Älvdalen utmärkelsen. Stadsnätskoordinator Jan Eriksson i Älvdalen är nöjd och ser priset som en indikation på det goda samarbetet med grannkommunerna. – Vi har samarbetat tillsammans med Mora och Orsa, och hjälpt varandra att nå ut till medborgarna, säger Jan Eriksson.

24

Mar

Hur länge ska Ygeman få svika landsbygden?

DEBATT. På område efter område tar staten sin hand från Sveriges småorter och svensk landsbygd . Arbetsförmedlingskontor läggs ner och resurserna prioriteras till Stockholm och andra större städer.

24

Mar

Bredbandsutmärkelse till företag i Västerbotten

VÄSTERBOTTENS LÄN Svenska Stadsnätsföreningen har utsett AC-Net till årets stadsnätfrämjare. Bolaget har under det senaste året arbetat hårt med att tillgängliggöra den bredbandsinfrastruktur som ägs av kommunerna i Västerbotten.

24

Mar

Efter en rejäl försening fick Skinnskattebergsborna veta att de äntligen skulle få fiber under 2020

. Men i januari 2021 väntar fortfarande många ortsbor på att få koppla upp sig. ”Ingen bryr sig om oss på landsbygden”, säger Bysalabon Göran Södersten, som har väntat på fiber i tre år.

15

Jan

Utan moln ser den digitala framtiden mörk ut

Aldrig tidigare har det investerats så mycket i it-infrastruktur i Sverige. Nu måste Kalmar läns kommuner och 18 000 företag dra nytta av möjligheterna i den nya molnteknologin, menar Peter Kocsis på Atea Sverige.

15

Jan

Lokala fiberkämpar kritiserar Telia

Några eld­själar på Blidö, Yxlan, Fogdö, Singö och ­Ununge har mobiliserat invånare till att ansluta sig till fibernät. Nu upplever de lokala förmågorna att bredbandsoperatören Telia har grovt bristande ­affärsetik i sina kampanjer för trådlöst nät på samma platser.

10

Dec

Beslut om fibernät i ”vita fläckarna” närmar sig

Ska kommunen enbart verka som länk mellan fiberföretag och fastighetsägare – eller själv investera 10 miljoner i fiberutbyggnad på landsbygden? Det är de två alternativen som kommunstyrelsens politiker snart ska ta ställning till.

31

Oct

”Måste faxa till andra myndigheter”

Sveriges kommuner och regioner (SKR) stöter på problem i sina försök att digitalisera sina verksamheter, skriver arbetsgivar- och intresseorganisationen i en debattartikel i DN.

31

Oct

Tre till attack mot beslutet om 5g

Operatörens vd: Tidsplanen mer eller mindre orimlig Post- och telestyrelsens färska beslut att stänga ute Huawei och ZTE som 5g-leverantörer överraskade operatörerna, och riskerar stora fördyringar men också förseningar. ”Varför landar vi där vi landar, på så kort tid?” frågar sig Tres vd Haval van Drumpt.

31

Oct

Ny leverantör av bredband, tv och telefoni i Vadstena

Vökby Bredband har överlåtit kundavtalet till telekombolaget AB Sappa som nu blir leverantör av bredband, tv och telefoni i Vadstena kommun.

04

Oct

Som medlem kan du även prenumerera på Nyheter från SSNf. 

Kontakt

Hitta till oss