Stadsnätsmagasinet

Stadsnätsmagasinet riktar sig till som är intresserade av bredbands- och digitaliseringsnyheter allmänhet och stadsnätsbranschen i synnerhet. Tidningen kommer ut två gånger per år och prenumerationen är kostnadsfri.

Nytt nummer ute

Läs senaste numret av Stadsnätsmagasinet här

ARTIKEL: SÅ ARBETAR JÖNKÖPING ENERGI MED SÄKERHET

Säkerhetsfrågan har under de senaste åren hamnat i rampljuset på allvar och kraven på telekombranschen har ökat. På Jönköping Energi har man haft just säkerhet högt upp på agendan under många år. Men istället för att luta sig tillbaka genomför bolaget nu ytterligare satsningar.

LEDARE: Prioritera beredskapen för naturkatastrofer!

Vi har nu lämnat en extraordinär sommar bakom oss med extremt torrt väder och höga temperaturer. Mina sinnen säger att det har varit en fantastisk sommar med en massa tillfällen till sol, bad och cykling. Den logiska delen av mig har däremot blivit oroad, på flera olika sätt. I det större perspektivet så snurrar mina funderingar runt om det vi nu ser är en tydlig förändring av det globala vädret orsakat av mänskligheten eller om det är moder jord som lever sitt eget liv. Jag överlåter till klimatexperterna att debattera den delen. Oavsett, så varnar flera forskare för att det kommer bli allt vanligare med olika former av extremväder även i vår lilla del av världen.