Stadsnätsföreningen

Skellefteå bäst i bredbandsbranschen

22 mars 2017

Svenska Stadsnätsföreningen premierar varje år förtjänstfulla insatser i bredbandsbranschen. I samband med föreningens årskonferens utsågs Skekraft Bredband, Skelefteå, till Årets stadsnät. Landets kommunala bredbandssamordnare fick ta emot det nyinstiftade priset Årets bredbandsfrämjare.

Årets Stadsnät: Skellefteå Kraft Fibernät

- I Skellefteå har stadsnätet haft modet att ta nya grepp för att höja kvaliteten i nätet. Genom att i organisationen skilja på drift och nätutbyggnad visar Skellefteå Kraft Fibernät att det inte bara handlar om att bygga nät, utan även om att driva det på ett kvalitetssäkert sätt, säger Jörgen Svärdh, ordförande Svenska Stadsnätsföreningen.

 

Årets Bredbandsfrämjare: Kommunala bredbandssamordnare

- Landets lokala bredbandssamordnare är navet i det lokala arbetet med att främja bredbandsutbyggnaden. Det innebär att de också spelar en avgörande roll för att nå det nationella bredbandsmålet, säger Jörgen Svärdh, ordförande Svenska Stadsnätsföreningen

 

Pressbilder från prisutdelningen hittar du här:

Årets Stadsnät

Årets Bredbandsfrämjare

 

Svenska Stadsnätsföreningens årskonferens äger rum i Jönköping, den 21–22 mars.

 

För mer information, kontakta:

Jörgen Svärdh, ordförande Svenska Stadsnätsföreningen, 070 369 92 49
Louise Thorselius, kommunikationsansvarig Svenska Stadsnätsföreningen, louise.thorselius@ssnf.org, 076–110 02 88

 

Om Svenska Stadsnätsföreningen

Svenska Stadsnätsföreningen, SSNf, är en bransch- och intresseorganisation som representerar stadsnät i 190 kommuner och 130 leverantörer av tjänster och utrustning inom bredbandsområdet. Föreningen företräder därmed en absolut majoritet av de aktörer som aktivt investerar i ny modern infrastruktur för bredband i Sverige. Svenska Stadsnätsföreningens vision är att det digitaliserade samhället har en fullt utbyggd bredbandsinfrastruktur som tillgodoser det digitala behovet, under dygnets alla timmar. Framtidens samhälle ska också ha förmågan och de verktyg som krävs för att använda digitala tjänster oavsett om det är inom ramen för privatlivet, i arbetet eller inom välfärden.

Läs mer om Svenska Stadsnätsföreningen: www.ssnf.org