Stadsnätsföreningen

Bo Lindberg ny ordförande i Svenska Stadsnätsföreningen

16 mars 2021

Bo Lindberg har valts till ny ordförande för Svenska Stadsnätsföreningen i samband med föreningens årsmöte. Bo Lindberg, som valdes in i Stadsnätsföreningen styrelse 2017, är vd för Pingday, vilket är ett helägt dotterbolag till Öresundskraft och Helsingborgs Stad och hette tidigare Öresundskraft Kommunikationslösningar.

– Svenska Stadsnätsföreningen och de svenska Stadsnäten har en lång och framgångrisk historik bakom sig. Men ännu viktigare, vi har en spännande framtid framför oss där vi kommer fortsätta att vara en avgörande kraft och samhällsbyggare. Jag är mycket stolt att få förtroende som ordförande i detta viktiga skede, säger Bo Lindberg, nytillträdd ordförande i Svenska Stadsnätsföreningen.

– Ett nytt digitalt samhälle med oanade möjligheter håller på att växa fram, inte bara uppkopplat utan sammankopplat och gränslöst. Samhället och kunderna förväntan är en robust och säker digital infrastruktur som gör det möjligt. Tillsammans fortsätter vi bredbandsutbyggnaden och uppbyggnaden av det digitaliserade Sverige, säger Bo Lindberg

I samband med årsmötet valdes även Peter Lilja, Kumbro Stadsnät samt Anders Pettersson, Skellefteå Kraft Fibernät in som ersättare i styrelsen. Maria Olsson, Övik Energi, lämnar därmed styrelsen.

 

Bo_Lindberg_kvadrat.jpg

Bo Lindberg, vd för Pingday och ny ordförande för Svenska Stadsnätsföreningen. 

 

För mer information, kontakta:
Louise Thorselius, chef Public Affairs & kommunikation, louise.thorselius(at)ssnf.org, 076–110 02 88