Svartfiber till villa

Operatörers intresse för att hyra svartfiber till villor växer. För att möta den ökade efterfrågan har Stadsnätsföreningen tagit fram ett koncept kring svartfiberprodukt för villamarknaden.

En svartfiberprodukt riktad mot villamarknaden ger möjlighet att utveckla den befintliga affären med operatörerna. Produkten skapar möjligheter för både stadsnätet och operatörer där operatören istället för att själv genomföra nätbyggnationen hyr en svartfiberförbindelse till villor. På så sätt möjliggörs nya affärsområden för stadsnätet såsom exempelvis ansvarar för installation, service och inplacering av operatörers aktiva utrustning.

Konceptet bygger på två branschavtal i kombination, vilket innebär att stadsnäten kan nyttja befintliga avtal mellan operatören och stadsnätet.

 

Ytterligare material för stadsnät

Det finns i dagsläget tre referensmodeller för införande av produkten. Mer information om dessa samt hur de fungerar får du genom att kontakta Stadsnätsföreningens kansli och projektansvarig Jimmy Persson. Presentationsunderlag hittar du här.

 

Filmad presentation av konceptet

 

Kommande utbildningstillfällen

Under våreen erbjöd Stadsnätsföreningen webbinarier riktade till anställda vid stadsnät. Är ni intresserade av ett utbildningstillfälle skicka en intresseanmälan  webbinarium@ssnf.org och ange önskat datum.  Varje utbildning pågår under 60 minuter.