Svartfiber till villa

Operatörers intresse för att hyra svartfiber till villor växer. För att möta den ökade efterfrågan har Stadsnätsföreningen tagit fram ett koncept kring svartfiberprodukt för villamarknaden.

En svartfiberprodukt riktad mot villamarknaden ger möjlighet att utveckla den befintliga affären med operatörerna. Produkten skapar möjligheter för både stadsnätet och operatörer där operatören istället för att själv genomföra nätbyggnationen hyr en svartfiberförbindelse till villor. På så sätt möjliggörs nya affärsområden för stadsnätet såsom exempelvis ansvarar för installation, service och inplacering av operatörers aktiva utrustning.

 

Ytterligare material för stadsnät

Det finns i dagsläget tre referensmodeller för införande av produkten. Mer information om dessa samt hur de fungerar får du genom att kontakta Stadsnätsföreningens kansli och projektansvarig Jimmy Persson. Presentationsunderlag hittar du här.

 

Filmad presentation av konceptet

 

Kommande utbildningstillfällen

Är ni intresserade av ett utbildningstillfälle? Skicka en intresseanmälan till webbinarium(at)ssnf.org och ange önskat datum. Varje utbildning är cirka 1 timme långt.