Hallå där Helen Solver, ny vice vd för Utsikt Bredband

Du är sedan tidigare affärsenhetschef för leverans och produktion på Utsikt Bredband. Vad innebär din utökade roll som vice vd? 
– Det innebär att jag får möjlighet att fokusera mer på Utsikt bredbands strategiska frågor både internt och via de samarbeten som vi har inlett, bland annat Nodena som är ett regionalt säljbolag för bredbandstjänster, säger Helen Solver.

Vad kommer du att ta med dig från dina tidigare erfarenheter inom branschen?
– För fem år sedan när jag började arbeta på Utsikt bredband var jag relativt ny i branschen. Men jag har lärt mig otroligt mycket under den här tiden, både affärsmässigt och byggnadstekniskt, och allt det kommer jag såklart ta med mig i min nya roll, säger Helen Solver.

Utsikt Bredband fick även en ny vd i början av året, Morgan Ljungberg. Hur ser du på de förändringar som sker inom organisationen? 
– De förändringar som vi gör syftar till stor del till att förbereda oss inför framtiden, hur vår grundaffär utvecklas regionalt men även nya tjänster som till exempel IoT som vi ser att vi behöver satsa på. Så förändringarna är både nödvändiga och positiva, säger Helen Solver.

Vad kommer du att fokusera på framöver för att driva på och utveckla Utsikt Bredbands roll i de kommuner ni är verksamma i? 
Jag kommer att fokusera på att säkerställa att de samarbeten som vi har inlett går bra, fungerar och är lönsamma samt att driva på för nya potentiella samarbeten, säger Helen Solver. 


Lotta Karlsson

Svenska Stadsnätsföreningen  

 

Det här är en artikel från magasinet Stadsnätet, oktober 2021.