Waystream får europeisk ensamrätt på LowPower SFP:er

Waystream har tecknat ett treårigt exklusivitetsavtal med sin huvudtillverkare av SFP:er*, som har tagit fram en produktserie där energiförbrukningen i accesswitchar reduceras med upp till 30%.

Den typen av LowPower SFP:er som Waystream nu har ensamrätt till kan minska den totala strömförbrukningen med upp till 30 procent för en accesswitch. Dessa SFP:er är helt kompatibla med standard SFP:er och fungerar i all nätverksutrustning.

”Att kunna erbjuda energibesparande produkter ligger helt i linje med vårt hållbarhetsarbete och våra ambitioner att bidra till ett bättre klimat. Det finns också ett stort intresse bland våra kunder att sänka energikostnaderna i befintliga fibernät. Möjligheten att sänka elförbrukningen direkt i fibernät och datahallar genom att byta ut äldre SFP:er mot dessa lågenergi-modeller är något som bidrar till att få ner den generella elförbrukningen i IT-infrastrukturen”, säger Fredrik Lundberg, VD Waystream.

Waystream fortsätter parallellt att sälja övriga SFP:erna i sitt utbud.

*Fakta: 
En Small Form Factor Pluggable (SFP)-port är en typ av port som används för att ansluta en SFP-modul till en nätverksenhet. SFP-moduler är små, pluggbara enheter som överför data över fiberoptiska nätverk. SFP-portar finns vanligtvis på nätverksenheter som switchar och routermoduler. Det ger en enhet möjlighet att kommunicera över fiberoptiska nätverk. En fördel med SFP-moduler är att de är lätta att installera och byta ut. Genom att använda Waystreams LowPower SFP:er kan man spara upp till 41 kg koldioxidutsläpp per år för en 24-porters SFP switch baserat på EU28:s genomsnittliga koldioxidutsläpp per kWh för 2017.

För mer information kontakta:

Fredrik Lundberg, VD
Tel +46 (0) +46 72 5092776. E-post fredrik.lundberg@waystream.com

 

Om Waystream
Waystream är ett svenskt bolag som utvecklar och säljer avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar, anpassade för FTTx-marknaden. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda snabba och tillförlitliga tjänster till användaren. Läs mer på www.waystream.com. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Adviser är FNCA Sweden AB.