Nyheter från M-Brain

Nyheter från branschen

Kumbro Stadsnät och ÖrebroBostäder väljer Netmore för LoRaWAN-projekt inom energioptimering

Kumbro Stadsnät (Kumbro) och det kommunala fastighetsbolaget ÖrebroBostäder (ÖBO) har valt Netmore LoRaWAN för utrullning av trådlös mätarinfrastruktur för energioptimering av fastigheter. ÖBO har sedan 2007 arbetat med lösningar för energi- och effektoptimering och har under åren minskat sitt energibehov med ca 50%.

28

Feb

Skellefteå Krafts resultat ger stabilitet och möjlighet till hållbara investeringar i en orolig tid

Koncernens resultat (EBIT) ökade till 2 002 miljoner kronor, jämfört med 1 059 miljoner kronor 2021.

27

Feb

Lars Eriksson Ja till snabbare internet i Ludvika

Det här är en krönika. Analys och värderingar är skribentens egna. Beskedet att Ludvika kommun får statliga pengar för att fortsätta bygga ut fibernätet är goda nyheter.

06

Feb

Waystream ska leverera 200 accesswitchar till Obos

Teknikbolaget Waystream har fått en order från norska fastighetsutvecklaren Obos på 200 accesswitchar. Det framgår av ett pressmeddelande. De finansiella detaljerna är hemliga.

06

Feb

Ännu ett område förlorar sin fasta telefoni

2016 vållade det stora protester när Telia började släcka ner kopparnätet. Nu är det dags för ett område runt Sövdeborg att ta farväl av fast telefoni och bredband via det gamla nätet.

05

Feb

16 miljoner till fiberutbyggnad

Statliga Post- och Telestyrelsen (PTS) fördelar årligen ut stöd till fiberutbyggnad i Sveriges kommuner. Stödet söks av aktörer som sedan använder det ekonomiska stödet för att bygga ut fiber inom de områden som kommunerna har prioriterat. I Örebro län har totalt 78 229 164 kr fördelats ut på länets 11 kommuner och 6 aktörer. Lindesbergs kommun får, via Open Infra som har sökt medlen, totalt 16 475 881 kr. Det är näst största stödet som delas ut till en kommun i Örebro Län.

11

Jan

Så kan mobilanvändare hjälpa till att hålla nätet uppe vid strömavbrott

– Många tror vid strömavbrott att deras laptop eller mobil kommer att funka tills batteriet tar slut. Få tänker på att även basstationen som mobilen är uppkopplad mot kräver ström och har begränsad batterikapacitet, och att det även centralt finns risk för överbelastning, säger Maria Jonsson, nätchef.

10

Jan

Torgny tröttnade på fördröjd fiber: ”Tack vare media det löser sig”

I maj fick Torgny Henrikssons grannar sitt fiber inkopplat, men själv väntar han fortfarande.

10

Jan

Nya föreskrifter och allmänna råd om säkerhetskydd

Den 12 december fattade styrelsen beslut om PTS nya föreskrifter och allmänna råd om säkerhetsskydd.

20

Dec

PTS: ”Sverige behöver en ny bredbandsstrategi”

bredbandFörändrade samhällsbehov och nya förväntningar ställer krav på en ny bredbandsstrategi enligt Post- och telestyrelsen.

19

Dec

Som medlem kan du även prenumerera på Nyheter från SSNf.