Lediga jobb: Teknisk projektledare IT & telekom

Tycker du om att arbeta i en organisation med starkt framåtdriv som gör nytta? Vill du engagera dig i en variationsrik arbetsroll inom projektledning där du får vara med och påverka en hel bransch? Då kan det här vara rollen för dig!

Det finns flera anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta på Svenska Stadsnätsföreningen. Det främsta är att vi alla på företaget har ett viktigt uppdrag - Svenska Stadsnätsföreningen befinner sig mitt händelsernas centrum när det kommer till utbyggnad av snabbt bredband och samhällets digitalisering. Spännande möten med näringsliv, kommuner, myndigheter och politiker. Vi är partipolitiskt obundna och företräder en absolut majoritet av de aktörer som aktivt investerar i ny modern infrastruktur för bredband i Sverige.

Svenska Stadsnätsföreningen bedriver i dag ett aktivt utvecklings- och standardiseringsarbete riktat till föreningens medlemmar för att hjälpa dem att bli bättre och utvecklas i sina roller som nätägare. I det arbetet har projektledaren en nyckelroll.

 

Om rollen:                 

Som projektledare hos oss får du arbeta med att leda olika IT- och tekniska projekt kring digital infrastruktur. Det kan handla om att delta i arbete kring att fram en ny standard för hur de kommande mobilnäten ska kunna använda sig av fibernäten på ett optimalt sätt eller att skapa instruktioner och mallar som möter omvärldens ökade krav på driftssäkra nät. Det handlar också om att löpande förvalta och utvärdera våra produkter och tjänster samt identifiera utvecklingsbehov. Vissa av våra arbeten görs på uppdrag av myndigheter.

Här erbjuds en viktig funktion i en organisation med prestigelösa, engagerade och kompetenta kollegor där du rapporterar till Utvecklings- och Säkerhetschef men du kommer att stödja hela organisationen. Vi erbjuder ett stimulerande arbete tillsammans med härliga kolleger i ett trevligt kontor på Drottninggatan i Stockholm.

 

Vi söker dig som har

  • Eftergymnasial utbildning inom IT, telekom eller annan erfarenhet som bedöms som relevant
  • Någon eller några års dokumenterad erfarenhet som projektledare med god förståelse för komplexa sammanhang gällande olika aktörer, kultur och teknik
  • Kunskap om processmetodik
  • Förmåga att hålla liv i projekt från start till mål
  • God teknisk förståelse (kunna se sambanden som påverkar flöden och rutiner och kunna beskriva dem)
  • Kunskap om telekombranschen (förståelse för affären hos en operatör, olika aktörer samt myndigheters roller)
  • Erfarenhet av arbete med fiberinfrastruktur, avbrottsfri kraft, noder eller siter för telekom är meriterande
  • Kunskap om lagar och regler för branschen är meriterande
  • Goda kunskaper i MS Officepaketet.

 

Så här tror vi att du är

För att trivas i rollen är du en person som är nyfiken på att förstå sammanhang. Du har en egen drivkraft och kan ta stort ansvar. Du gillar att ha flera bollar i luften, samtidigt som du vill ha ordning och reda. Du är förtroendeingivande i alla lägen och har förmågan att få fram den viktiga informationen som behövs från olika aktörer. Du är duktig på att förhandla och på att nå konsensus. Du har en god servicekänsla, är inlyssnande, tålmodig och drivs att skapa ett bestående resultat som fungerar. Vi är alla till för våra medlemmar.

 

Vad erbjuder vi

Svenska Stadsnätsföreningen befinner sig mitt händelsernas centrum när det kommer till utbyggnad av snabbt bredband och samhällets digitalisering. Du kommer att ha spännande möten med medlemmar, branschens olika aktörer och myndigheter. Vi är partipolitiskt obundna.

Du erbjuds en viktig funktion i en organisation med prestigelösa, engagerade och kompetenta medarbetare. Du kommer vara delaktig i flera delar av verksamheten. Rollen innebär att du tar ansvar, erbjuds en möjlighet att utveckla olika områden samt vara med att påverka och driva verksamheten framåt.

 

Om oss

Svenska Stadsnätsföreningen är en bransch- och intresseorganisation som representerar stadsnät i närmare 200 kommuner och 140 leverantörer av tjänster och utrustning inom bredbandsområdet.

Svenska Stadsnätsföreningens vision är att det digitaliserade samhället har en fullt utbyggd fiberbaserad infrastruktur som tillgodoser det digitala behovet, året runt och under dygnets alla timmar. Det digitaliserade samhället har förmågan och de verktyg som krävs för att använda digitala tjänster oavsett om det är inom ramen för privatlivet, i arbetet eller inom välfärden.

Svenska Stadsnätsföreningen arbetar med tre strategiska verksamhetsområden: Kunskapslyftet – inom vilket vi bedriver påverkansarbete och kunskapshöjande insatser inom digitalisering. Nät i världsklass – där vi hjälper våra medlemmar med standardiseringar, att bli bättre och mer effektiva i sina verksamheter. Tillsammans – där vi skapar ökad samverkan, driver konferenser och utbildning samt utveckling.


Intresserad? Välkommen med din ansökan!

Tillträde sker under våren men vänta inte med att skicka in din ansökan med CV och personligt brev till projektledare@ssnf.org senast 2020-01-20. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Lycka till och varmt välkommen med din ansökan redan idag!