Debattartiklar

DN Debatt

"Precis som Landsbygdskommittén konstaterar i sin debattartikel är bredbandsutbyggnaden viktig för att hela landet ska leva. Det är därför av yttersta vikt att vi säkerställer en sund konkurrens på marknaden så att Sverige också fortsättningsvis kan vara ett av världens bästa länder på bredband där alla kan tillvarata digitaliseringens möjligheter", skriver Mikael Ek, vd på Stadsnätsföreningen, i ett svar på Landsbygdskommitténs debattartikel på DN Debatt.

Dagens Samhälle Debatt

Nio av tio hushåll ska enligt regeringen få tillgång till snabbt bredband senast 2020. När det nu är dags för IT-minister Mehmet Kaplan att presentera en ny nationell bredbandsstrategi är det hög tid att målet höjs till att omfatta alla, skriver Mikael Ek, vd på Svenska Stadsnätsföreningen samt Tony Petersson, vd på Svensk Trådlös Fiberleverantörer

Aftonbladet Debatt

Medan vår omvärld digitaliseras i en rasande fart ser det desto sämre ut i många svenska kommuner. En undersökning genomförd av organisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL visar att en femtedel av alla kommuner fortfarande helt saknar e-tjänster. Detta samtidigt som man på andra håll anammat digitaliseringens möjligheter full ut och använder sig av både e-lösningar inom hemtjänsten och skolundervisning via videolänk.

DN Debatt

Det kommer att kosta 40 miljarder kronor att nå statens bredbands­mål, och bara 4 av 10 kommuner erbjuder enklare e-tjänster i välfärden, skriver Mikael Ek och Karin Ahl från Svenska Stadsnätsföreningen på DN Debatt.

Presskontakt

 

Mikael Ek, VD

Tel: 08-214 933

Mobil: 070-598 00 05

E-post: mikael.ek@ssnf.org

Twitter: @Ek_SSNf

 

Louise Thorselius,
Chef PR & Kommunikation

Tel: 08-23 20 08

Mobil: 076-110 02 88

E-post: louise.thorselius@ssnf.org